co jak co, ale dykcje, to Komorowski ma beznadziejna, do tego wiekszosc czyta z kartki
kiedys byla dyskusja o prezencji prezydenta, a to jak najbardziej sie do niej zalicza, wystarczy zestawic go z poprzednikami, oczywiscie z pominieciem walesy
Przyszły prezydent musiałby na prawdę mocno się "postarać", aby wypadać wizerunkowo gorzej niż poprzednik
Czyżby dlatego te gafy popełniał
Kontrkandydat nie czyta z kartki i dlatego pewnie zapomina, że się zmienił i zaczyna 'gadać po staremu', aż ktoś go nie szturchnie
Poruszanie tematu polityki na forum motoryzacyjnym jest wg mnie wyjątkowo ,,nierozważne''. Każdy ma prawo do własnego zdania - na tym polega demokracja, jednak dobrze wiadomo, że też nie każdy to rozumie
A mnie wkurza że przy okazji każdych wyborów to wybieramy partię. Nawet ja wybieramy prezydenta to i tak wybieramy określoną frakcję polityczną. A z założenia prezydent jest bezpartyjny, obiektywny. - i co nagle po wyborach nie ważne czy wygra pis czy po ich kandydat w ciągu sekundy stanie się bezpartyjny i obiektywny?? wątpię
Głosować w drugiej turze będę (wielu kolegów z pracy już ma zamiar se odpuścić)chodź mój kandydat znalazł się tuż a podium w pierwszej turze, kogo wybiorę? Komorowskiego - jeśli nawet kłamie w kampanii wyborczej to robi to lepiej niż Kaczyński - czyli jest szansa że będzie rządził lepeij niż kontrkandydat
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html poczytaj na necie, posłuchaj w TV i radio; są wypowiedzi polityków i ludzi znających prawo.
Prawdę mówiąc mogłeś powołać się na nieco lepszych respondentów (chociaż Kalisza akurat lubie, bo jest sympatyczny )
choć dalej nie rozumiem w jaki sposób wprowadzenie stanu klęski żywiołowej zmieniłoby coś w kwestii:
kris-tofer napisał/a:
lepsze i szybsze działanie służb w sprawie ewakuacji
Nagle pojawią się zastępy ochotników i tony sprzętu? To tak nie wygląda. (...a wydaje mi się, że trochę się na tym znam z racji uczestnictwa w Grupie Interwencyjnej KR WOPR)
kris-tofer napisał/a:
szybsze wypłaty odszkodowań
Nie sądzę, żeby były znacząco szybsze niż teraz. Dla przykładu część moich znajomych już dostała...
kris-tofer napisał/a:
odpowiedzialność za bezpieczeństwo bierze państwo.
Tego argumentu nie rozumiem. Czy tak nie ejst nawet teraz? M. in. Państwo wypłaca odszkodowania.
Reasumując, każdy ma swoje argumenty i swoje zdanie...
Się gorąco zrobiło
Ja w II turze zagłosuję za Kaczyńskim.
Komorowski jest dla mnie fałszywą osobą podobnie jak Tusk.
Kaczyński choć wyśmiewany i opluwany posiada pewne wartości które w dzisiejszym świecie już mało się liczą.
Taka jest moja argumentacja
To wszystko,dziękuję
nie chce by prezydent dzielil narod i rozstarzasal co bylo, Kaczynski dla mnie ciagle zyja przeszlosci...
Ja wole patrzec w przyszlosc. Niestety zadnej debaty nie bylo, w sumie zaden kandydat nie przedstawil jasno swojego programu, bo program partii to IMHO powinno byc co innego ale ...
Z dwojga zlego wole Komorowskiego... ktory jak dla mnie wykazal sie spokojem po smolensku, nie dal sie poniesc ogolnonarodowej panice, musial to wyznaczyl terminy wyborow, choc od razu byly glosy ze czemu tak a nie inaczej... to pewnie dla obozu K bedzie wada, ze jest bez uczuc, zimny... Ja chce miec glowe panstwa , ktora rzadiz panstwem - w cudzyslowie; ) - a nie kogos kto bedzie panikwoal i mowil to PO wina
Nie chce sie wstydzic za granica, ze prezydent nei posiada konta,a jezsyk angielski zna ze slyszenia .. u innych...
Troche inaczej trzeba definiowac patriotyzm w dzisiejszych czasach - patrz UE- niz machanie szabelkami i tupanie nozka Swiat sie zmienia, a K pogladami nie nadazaja...
Prezydent ma jedyny instrument Veto tak naprawde, boje sie ze K dla zasady blokowalby wiele ustaw...
O dykcji i prezencji K kontra komorowski nawet nie wspomne... nie sa obaj wulkanami energii, ale nadal + dla komorowskiego
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
to jest dla mnie żaden argument
tak samo jak to, ze nie ma auta marki rover
Dla osoby porwadzacej dzialalnosc gospodarcza, dla osoby od ktorej wymaga sie umawiania na spotkanie przez internet... maja takie rzcezy znaczenie, bo pomagaja w rozumieniu mechanizmow i codziennego zycia polakow DODAM - jak chcesz innym ulatwiac zycie, najpier jego zasmakuj i poznaj
nie kazdy przelewa pensje na konto mamy
AndrewS napisał/a:
bardzo chetnie poslucham po angielsku Komorowskiego, tylko dajcie jakis wywiad bez czytania z kartki
a chocby i z kartki to chetnie porownam obu... znow + komorowksi strzelasz sobie w stope
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kalisz napisał/a:
1) J.K. - nie będzie się z kogo nabijać
to niestety tez bedzie powod do nabijania sie,
Napisałem tak, bo co innego miałem na ten temat napisać? Takie są fakty. Nie nabijam się z tego, równie dobrze mógłby być np. wdowcem.
AndrewS napisał/a:
1) jest prezydentowa, brechta bo brzydka itp.
Ja odnoszę wrażenie, że jednak większość drwin wobec prezydentowej dotyczyło jej śmiesznych zachowań: ciągłego szturchania, poprawiania L., a nie jej wyglądu.
[ Dodano: Sro Cze 23, 2010 00:03 ]
AndrewS napisał/a:
bardzo chetnie poslucham po angielsku Komorowskiego, tylko dajcie jakis wywiad bez czytania z kartki
maniaq napisał/a:
a chocby i z kartki to chetnie porownam obu... znow + komorowksi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum