To tak jak z gadu gadu.
Zrobiło sie popularne więc zwietrzyli biznes.
I coraz więcej jest płatnych pomysłów.
Ja nie rozumiem np płatnego GG na telefonie. Ok jeszcze zeby sie RAZ płaciło za aplikacje, ale stałe opłaty w formie abonamentu to jakieś nieporozumienie.
Odpadnie 10% użytkowników, nawet moze 20%, a moze nawet więcej.
Myśle że wszystko to wzieli pod uwagę. Ale co z tego - zyski i tak będą wieksze.
A nowi przyjdą i nie będą narzekać, bo stary regulamin dawno pójdzie w zapomnienie.
Ale też może sie zdarzyć, że wyrośnie im bardziej darmowa konkurencja i NK przestanie istnieć.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 08:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja nie rozumiem np płatnego GG na telefonie. Ok jeszcze zeby sie RAZ płaciło za aplikacje, ale stałe opłaty w formie abonamentu to jakieś nieporozumienie.
To nie płać za GG na komórkę. Skorzystaj z jakieś alternatywy, która obsługuje protokół GG i po problemie. Ja używam w telefonie darmowej aplikacji NimBuzz, która obsługuje protoloły:
Microsoft Live Messenger
Facebook
Google Talk
AIM
Gadu-Gadu
Ja używam fring'a i jest ok.
Niestety nie obsługuje GG.
Trochę nam się off-topic zrobił.
Wydzielam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Muszę spróbować, bo 3 miesiące temu przesiadłem się na Era G2.
Ze strony wygląda nieźle - dzięki!!
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No, ale co rozumiecie przez "darmowy"? Że nie trzeba płacić tego abonamentu? Ale za transmisje danych i tak trzeba...
Ale chodzi chyba o to by nieplacic jesli masz mozliwosc podpiecia sie gdzies pod darmowego hotspota czy masz firmowy internet - problemem sa tu oplaty abonametowe za sama mozliwosc korzystania z mobilnego GG.
Za internet w domu tez placisz - placilbys dodatkowo abonamet za korzystanie z GG?
Za internet w domu tez placisz - placilbys dodatkowo abonamet za korzystanie z GG?
Nie...
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 14:39
JA od dwoch dni przeszukuje android market za aplikacją na gg do androida, ale poza platnym gadu, znalazlem tylko jeden ktory najpierw zrzera transfer by sie ze soba polaczyc potem dop laczy sie z gg. I ogolnie do pupy byl, macie jakąś propozycje darmowego sprytnego gadu?:)
hvil, tak jak już wcześniej pisał Marian_K, http://www.palringo.com/pl/pl/
sama aplikacja ok, ale zamula trochę przy ładowaniu dużej listy kontaktów.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 23:14
Tomaszi, no mialem to parlingo z android market, ale mi sie wydalo kosmicznie tragiczne, najpierw loguj sie do parlingo dop potem do gg i to dziala tak ze dane do parlingo leca a potem do ciebie i to bardzo duzo zrzera transferu i niestabilne jest, niema nic innego poza parlingo?? a cos z javy chyba tez by poszlo na telefonie z androidem:-)
Ma ktoś jakiś inny ciekawy pmysl zamiast parlingo?
sprawdzałem ile transferu idzie.
załączenie programu zalogowanie i podłączenie do gg - 12,6KB mam do tego celu program liczący transfer (netCounter) ale tylko poglądowo nie dbam o to, mam 500Mb (czasem starcza czasem nie ) innych mądrych i darmowych programów do gg na androida nie znalazłem.
Polecam Parlingo. Używam obecnie na WM6 i działa bez problemów. Przekonała mnie możliwość przesyłania komunikatów głosowych Bardzo przydatna opcja, jak chcę zostawić wiadomość, a nie mogę pisać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum