Witam , w moim roverku 45 2.0 TDi 2002 rok diesel , wyłączają się wentylatory .
Kiedy temperatura otoczenia wynosi do 25 stopni wszystko jest ok, ale kiedy są upały 30 stopni wentylatory chłodnicy działają kilka minut i się wyłączają i przez to wyłącza się klimatyzacja.
po wyłączeniu silnika i odczekaniu ok 10 minut i po wciśnięciu włącznika klimatyzacji wentylatory chłodnicy włączają się i działają cały czas, ale gdy odpalę silnik po kilku minutach wentylatory chłodnicy znów się wyłączają no i przez to wyłącza się klima.
Dlaczego wentylatory się wyłączają przy włączonym silniku?
Klimatyzacja nabita i szczelna. klimatyzacja manualna.
Czy w tym modelu rovera wentylatory chłodnicy mają więcej biegów czy tylko jeden?
Pozdawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 07:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam.
Może być za duże ciśnienie w układzie klimatyzacji i się wyłącza lub sławny czujnik temperatury oleju waruje i jak jest ciepło to wyłącza klimę. Ja bym spróbował na krótko spiąć ten czujnik i sprawdził czy jest wszystko w porządku.
A skąd wiesz, że wentylatory najpierw sie wyłączaja a później klima? To, że sprężarka sie wyłączy to nie znaczy, że przez pewien czas nie będzie leciało zimne powietrze z nawiewów.
Ja bym sprawdził czujnik temperatury oleju.
A skąd wiesz, że wentylatory najpierw sie wyłączaja a później klima? To, że sprężarka sie wyłączy to nie znaczy, że przez pewien czas nie będzie leciało zimne powietrze z nawiewów.
Ja bym sprawdził czujnik temperatury oleju.
Po otwarciu maski wszystko widać.
Wentylatory się zatrzymują, a po chwili sprężarka klimy się rozłącza .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum