witam ,chciałbym się dowiedzieć gdzie jest jakieś wyjscie ,czy też wtyczka aby podłączyć odtwarzacz dvd do wyświetlacza w centralnej konsoli dodam ,że telewizor jest w pełni sprawny ,pokazuję funkcję AV ale nie wiem gdzie co podłączyć można też chyba podłączyć pod to kamerę cofania,no i druga sprawa mam czytnik nawigacj w bagażniku nie działa i gdy wybieram funkcję na monitorze w centralnej konsoli są tylko opcje TELEVISION,CD,RADIO,tak jakby czytnik nie był podłączony jak to sprawdzić ,może to być bezpiecznik?
Zgóry dziękuję za odpowiedz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 18:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam ,chciałbym się dowiedzieć gdzie jest jakieś wyjscie ,czy też wtyczka aby podłączyć odtwarzacz dvd do wyświetlacza w centralnej konsoli dodam ,że telewizor jest w pełni sprawny ,pokazuję funkcję AV ale nie wiem gdzie co podłączyć można też chyba podłączyć pod to kamerę cofania,no i druga sprawa mam czytnik nawigacj w bagażniku nie działa i gdy wybieram funkcję na monitorze w centralnej konsoli są tylko opcje TELEVISION,CD,RADIO,tak jakby czytnik nie był podłączony jak to sprawdzić ,może to być bezpiecznik?
Zgóry dziękuję za odpowiedz
Mam pytanko - bo w tym temacie nie znalazłem w innych też nie (chyba że słabo szukam ) własnie jak podłaczyć cos pod wejście AV i jak jest z CD - ta navigacja którą mam - nie wyświetla nigdzie że jest CD- zmieniarki też nie znalazłem - czy jest opcja podłaczenia CD pod tą navi (czytnik do navi jest )
z góry dzięki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mam pytanko - bo w tym temacie nie znalazłem w innych też nie (chyba że słabo szukam ) własnie jak podłaczyć cos pod wejście AV i jak jest z CD - ta navigacja którą mam - nie wyświetla nigdzie że jest CD- zmieniarki też nie znalazłem - czy jest opcja podłaczenia CD pod tą navi (czytnik do navi jest )
z góry dzięki
Fabryczna inastalacja nie ma wejścia AV mimo mozliwości wybrania takiego ustawienia w TV.
Można ten stan zmienic za pomocą specjalnej przejściówki. Ja korzystałem z takiej instalując kamerę cofania co jest opisane w tym wątku:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=55968
dzięki - juz wiem więcej - czy jest jeszcze jakis inny sposób by uruchomić odtwarzanie płyt CD w roverku - czy tylko zmieniarka lub emulator? zmieniarki ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie wiem jak sprawa wygląda w temacie płyt, ale w temacie mp3 ciekawym i tanim rozwiązaniem jest transmiter fm.
Ja kupiłem taki jak w aukcji poniżej: http://allegro.pl/item116...ice_kf166c.html
należy uważać bo te tanie nie mieszczą się w 75, kolidują z dźwignią zmiany biegów. Transmiter mam, przetestowałem ale mało używałem, gdyż obecnie robię mało tras, a w mieście wolę posłuchać radia .
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 19:52
Tak podejdzie , a przewod powinien byc pod schowkiem - ja zamontowalem w schowku - nie chcialo mi sie przedluzac kabla . W chwili obecnej zostala mi wymiana radia na Becker BM54 . Kupilem na Ebayu UK za 27 f i w tej chwili wymieniam koncowke mocy - wiadomo za ta cene to moglem sie spodziewac tego . Postanowilem usunac te koncowki hybrydowe i jest wtedy miejsce na lutowanie kabli , a najwazniejsze - ze sa 4 wyjscia przedwzmacniaczy. A przy okazji gdzie w monitorze 16:9 z CD jest klawisz do przesuwania recznie wybor nastepnego utworu , bo jak nacisne strzalke prawo lewo to leca utwory od 1 do 23 i nie moge zatrzymac
jedyna,
Witam mam pytanie do "jedyna" jak się nazywa ta nawigacja DVD radio odtwarzacz który masz na zdjęciu, bardzo mi się podoba i chciałbym ją kupić, widzę, że idealnie pasuje do Rovera 75, czy jest łatwa w montażu(nie interesuje nie użytkowanie jej z pod przycisków w kierownicy)?I ile kosztuje?
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sie 30, 2010 14:33 ]
heh poszukałem i znalazłem Radio 2DIN "HL-8733GB" a jak jest z instalacją?
Banalnie proste,odpinasz wtyczki ze starego radia,wpinasz do nowego i wszystko chodzi.
No,zostaje jeszcze zamontowanie anteny GPS np.pod deską i ewentualnej anteny TV
Rewelecja teraz tylko, pytanie gdzie to kupić? na allegro nie widziałem nawet w aukcjach już zakończonych, pomyślałem więc że na ebay.co.uk ponieważ często bywam w Londynie. Ale też nie było.. Czy jest to sprzęt który pojawia się często czy raczej trzeba polować... A może jest jakiś sklep który to sprzedaje?
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sie 30, 2010 21:56 ]
Jedno co znalazłem to http://www.etobay.com/70-...r-mg_p3917.html z tym, że to chyba z Ameryki bo cena w dolarach cena przyzwoita bo przy tym kursie to około 1400 zł. Jednak wolał bym kupić to w Polsce lub w Anglii.
Witam
Też właśnie myśle nad tym radyjkiem HL-8733GB ale niestety nie widziałem tego w Polsce jeszcze.Jakby ktoś miał jakieś słuchy bardzo prosze.:) Super to wygląda.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Jest kilka miejsc gdzie można to zamówić i w każdym przypadku wysyłka jest z Chin a cena w dolarach.Z tym że nie u każdego sprzedającego dostanie się to co się chce(a z większością ciężko się dogadać),ten model który sprzedałem był tego przykładem,miał srebrne boki a miał być cały czarny i brak możliwości zmiany logo(przy odtawrzaniu płyt cd)
Oskar napisał/a:
cena przyzwoita bo przy tym kursie to około 1400 zł
Bardzo bym chciał żeby to był taki koszt
Trzeba doliczyć do tego przesyłkę przez ocean,cło i podatek.
Oskar napisał/a:
Jednak wolał bym kupić to w Polsce
Można nabyć tę stację u mnie.Na życzenie wystawiam aukcje na Allegro,po wpłacie pieniędzy na moje konto skaładam zamówienie i do 2 tyg.radio jest na miejscu.
Cena tego cudeńka z kosztami przesyłki,cła,podatku i mój niewielki zarobek to 2500 zł,dla członków forum roverki 2300 zł
Akurat tego modelu nie polecam.Zauważ że na zdjęciu menu jest nienaturalnie sztuczne.Dostałem kiedyś na maila zdjęcia jak wygląda menu tego modelu w rzeczywistości i powiem że daleko odbiega od tego ze zdjęcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum