Wysłany: Czw Lip 09, 2009 17:26 [R200, 1.4Si, 96r.] mokro pod dywanikiem za kierowcą
Witam mam tydz rovera 200 i zauwazylem ze pod nogami pasazera za kierowca jest dziura w tapicerce a jak tam wkladam reke to czuc tam jakas substancje wodna i cala gabka jest mokra...., co to moze byc i skad sie takie cos wzielo, to nie jest beznyzna ani olej bo nei ma takiego zapachu.... pomocy bo nei wiem co robic
Ostatnio zmieniony przez Brt Pią Lip 10, 2009 06:12, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 17:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odkrecić plastiki przy progach i podnieść dywanik i tapicerkę, że by siedostać do podłogi .... nastepnie zobaczyć którędy moze siędostawać woda (i czy to jest woda jak pisze Homi) następnie wysuszyć, uszczelnić ewentualne podejrzane miejsca i powinno pomóc. Często pod wpływem zmian temp skrapla się woda w auce (i pod dywanikami może być trochę wilgoci - warto raz do roku dla BHP podnieść dywaniki w ciepły dzień i dać odparować wilgoci) Najlepiej by było wyjąć fotel kierowcy, wtedy jest dobry dostęp, ale trzeba odpiąć wcześniej akumulator, później napinacze - kostka i żółty kabelek pod fotelem i wtedy można odchylić pół dywanika Sprawdziłbym jeszcze czy folie w drzwiach od wewnątrz są całe i szczelne i czy w ogóle są AAA i jeszcze warto by było popatrzyć, czy msz szczelny wężyk od tylnergo spryskiwacza oraz czy pod listwami w rynienkach dachowych czasem nie ma przecieku (były takie przypadki)
Mam ten sam problem Prawdopodobnie po wizycie u mechanika , ktory rozkrecil mi drzwikierowcy i duza czesc tapicerki auta teraz po deszczu mam zalana lewa strone samochodu. Stoi woda -bardzo duzo wody za siedzeniem kierowcy, podnioslam
"wykladzine" z przodu i wszystko jest kompletnie zalane, gabki nasiąkniete cale woda, leje sie caly czas
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 18:44
kayunia napisał/a:
Stoi woda -bardzo duzo wody za siedzeniem kierowcy, podnioslam
"wykladzine" z przodu i wszystko jest kompletnie zalane, gabki nasiąkniete cale woda, leje sie caly czas
W avatarze widze że masz szyberdach.
Polecam zapoznanie się z moim problemem w tym temacie i jego rozwiązaniem.
Powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum