Wysłany: Czw Sie 19, 2010 22:40 Re: Czy chcieli byście mieć samochód Rover 55
Fan_rovera_75 napisał/a:
Podoba wan się Rover 55.
Ja o nim marzę!!
Coś mi nie pasuje w tym artykule, szczególnie w zdjęciu.
Estetyka tego auta nie pasuje do żadnego z prototypów MG Rover, który widziałem. Zwróć uwagę, że w tym roku pracowano nad 75-ką, a pozostałe modele były nowe (koniec 1995 do produkcji/sprzedaży wchodzi 4-setka, koniec 96 roku 200). Przypuszczam, że nawet jeszcze nie podjęto decyzji czy 75-ka ma się nazywać 75. Pamiętając zamieszanie z modelami 200/400, które miały odzwierciedlać gamę "kanciaków". Nowsza 2-setka, miała być nowym Roverem 100, a nowa 4-setka liftback miała być 2-setką. Sedan miał zostać 4-setką. Wydaje mi się, że MG Rover (właściwe wtedy chyba jeszcze Rover Group) myślało przede wszystkim a następcy Rovera 100 i Rovera Mini, które były już w mocno podeszłym wieku
światła z prototypu MG trafiły do kabrio MG, bo kształt bardzo podobny, ale ogólnie koncept paskudny, bleee
[ Dodano: Pią Sie 20, 2010 08:48 ]
a felgi to on ma a'la jaugar XJ220
[ Dodano: Pią Sie 20, 2010 08:50 ]
ale rover 55 no ładny, tylko faktycznie jakoś Chryslera 300C przypomina, zwłaszcza patrząc na okna, ale i tak ładny jest
Ten MG cacucho, ale ta niby 55 jak dla mnie to cos wydlubane w stodole i w dodatku nic kompletnie do siebie nie pasuje w tym aucie. Jednym slowem jest brzydki. Przypomina mi troche auta w stylu Ssang Yong Rodus. Takie byle co, ulepione bez ladu i skladu i do tego nie proporcjonalnie.
Wydaje mi sie, ze to wynalazek nie sygnowany logiem Rovera.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
No mi się też wydaje że to jakiś fan-made - ale jak na samoróbkę to efekt zacny wyszedł .
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 16:12
Perez napisał/a:
Ten MG cacucho, ale ta niby 55 jak dla mnie to cos wydlubane w stodole i w dodatku nic kompletnie do siebie nie pasuje w tym aucie. Jednym slowem jest brzydki. Przypomina mi troche auta w stylu Ssang Yong Rodus. Takie byle co, ulepione bez ladu i skladu i do tego nie proporcjonalnie.
Wydaje mi sie, ze to wynalazek nie sygnowany logiem Rovera.
Podpisuję się pod tym obiema łapkami. 55 to jakaś wydumka bez zachowania jakichkolwiek proporcji i pomysłu. Samochód ma kosmicznie długi przód... trochę jakby z Corvette zrobić 4-drzwiową limuzynę, doklejając środek od jakieś auta miejskiego wielkości 2 setki i do tego jeszcze bagażnik z jakiegoś małego sedana.
W MG EX-E napęd jest w całości z B-grupowej rajdówki MG 6R4
[ Dodano: Pią Sie 20, 2010 17:12 ]
Generalnie wygląda on jak auto tylnonapędowe...
Wygląda jakby się uginał, przód nie jest zły ale reszta jest trochę skopana. Zdecydowanie ładniejszy jest chrysler 300c na którym pewnie sie wzorowano.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum