Wysłany: Pią Sie 20, 2010 09:39 [R75] Czyścić kolektor?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Panowie tak jak już pewnie zauważyliście po moich poprzednich pytaniach, postanowiłem pousuwać drobne niedomagania mojego r75. Poprzedniej zimy zauważyłem, że troszkę trudniej odpala w mrozy. Podejrzewam, że jedna lub więcej świeć żarowych jest przepalonych.
Aby to sprawdzić (wymienić) muszę odkręcić kolektor dolotowy. Tak się zastanawiam, czy korzystając z okazji nie wyczyścić go w środku. Kiedyś jak czyściłem zawór ERG widziałem, że kolektor jest konkretnie zasyfiony. To samo jest prawdopodobnie z czujnikiem doładowania w kolektorze. Samochód ma 184kkm i jest odczuwalny spadek mocy od momentu zakupu 3 lata temu 128kkm przebiegu. Moje pytanie czy warto to robić, będzie jakiś efekt?
_________________ Tomek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 09:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum