Wysłany: Wto Sie 31, 2010 12:51 [Rover 45 1.8 117kM] sprzęgło...a raczej objawy zużycia??
Witam!!!
wymieniłem ostatnio sprzęgło gdyż sprzęgło brało dopiero przy prawie całym puszczonym pedale sprzęgła...to znaczy chodziło mi oto zeby sprzęgło zaczeło "brać" prawie od podłogi a nie na samym końcu puszczenia pedału...i po wymianie sprzęgła okazuje sie że nic sie nie zmieniło!!!!!!!! wysprzęglik wykonuje duży ruch nie wiem czy to ważne
pomocy ..... może ktos juz kiedys spotkał sie z takim przypadkiem?????
_________________ ROVER 45 ::::::)))))))
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sie 31, 2010 14:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 12:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli sprzęgło zostało wymienione i masz na to pewność (czasami bywa tak, że "mechanicy" mówią, że coś wymienili, wystawiają nawet za to faktury, a czynności za którą sowicie zapłacono wogóle nie było) - to do sprawdzenia jest układ włączania sprzęgła - linka/przewód hydrauliczny (jeśli jest sprzęgło sterowane hydraulicznie - to też wysprzęgnik hydrauliczny, łapa sprzęgła i jej łożyskowanie. W Roverach dość często jest kłopot ze sprzęgłem sterowanym hydraulicznie (rover 75), a w innych, z łapą sprzęgła, która się zaciera w swoim łożyskowaniu, tudzież wygina.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum