Zgadza sie bedzie.
Ale jak nie masz akurat takiego do kupienia w okolicy to kazdy inny ok 45Ah i min 330A pradu rozduchowego, zwykle jest wiecej 360A do 450A. Zmiesci sie i 65Ah bo tez jest czasem w katalogach jako opcja ,ale chyba troche by sie nie doladowywal jak jezdzi sie tylko po miescie. Pozdr.
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 15:26
Witam
Dzięki za pomoc. Ja mam aktualnie 12V 45 Ah niekiedy mam problem z odpalaniem. Nie wiem czy to za mała moc rozruchowa. Nie wiem czy 47Ah coś zmieni. Proszę o opinie bo już nie wiem co robić.
Witam
Dzięki za pomoc. Ja mam aktualnie 12V 45 Ah niekiedy mam problem z odpalaniem. Nie wiem czy to za mała moc rozruchowa. Nie wiem czy 47Ah coś zmieni. Proszę o opinie bo już nie wiem co robić.
Nic nie znieni bo to zadna roznica, kup nowy akumulator taki jak masz 45Ah i bedzie dobrze. Teraz zwykle maja 450A prady rozruchowego i ta wartosc ma znaczenie przy rozruchu.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 17:49 [R45 1,4 16V z 2001r]
Witam,
Orginalny powinien mieć 45Ah, ale to wg mnie za mało, zwłaszcza zimą.
Sprawdź jaki masz alternator, jeśli 85A (Bosch), to możesz kupić Futurę 53Ah (prąd rozruchu 540A) i bedzie ok. - jest to akum. o największej mocy,jaki wchodzi gabarytowo w podstawę (ja tak mam w 45-ce). Jeśli masz alternator MagnetiMarelli 65A to kup Futurę 47Ah, bo 53-ki nie bardzo będzie w stanie doładować , pozdr....
Tak wiec czytajac temat nie uzyskalem odpowiedniej wiedzy jesli chodzi o akum jaki kupic do rovera 25 z silnikiem 1.4 16v 200r dodam ze w planie mam zamiar jakies male CA zrobic
Odradzam 55ah. Mam taki i alternator nie daje rady mi go doładować zimą, a nie robię jakiś krótkich dystansów.
Potwierdzam. Mam Centra Futura 53 Ah 540A odcinki zimą krótkie, przeważnie 5 km. i w duże mrozy muszę podładować bo alternator nie daje rady. Do -10 stopni jest ok. powyżej -15 zaczynają się problemy i słabo kręci choć odpala, powyżej -20 ładowanie obowiązkowe.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum