Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 20:51 [R75] Gaśnie na wysokich obrotach
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam. mam pytanie.może komuś się to przydarzyło w R 75 CDT. mianowicie już nie po raz pierwszy gdy przycisnąłem maszynę ostro tak jakbym chciał się z kimś pościgać to autko gaśnie lecąc 160km/h włożyłem 5 bieg i dałem gazu. przy 175km/h poczułem brak mocy,auto zwolniło. silnik pracował ale jak się zatrzymałem to zgasł. ponowne uruchomienie silnika bez problemowe i samochód ma moc. to przypominało jak odcięcie zapłonu na wysokich obrotach. obroty nie doszły do czerwonej linii. POMOŻECI ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 21:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 20:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 09:38
raffi napisał/a:
POMOŻECI ?
Podjedź na T4 Testbooka. Z opisu wynika że auto przechodzi w tryb awaryjny co może być spowodowane wieloma czynnikami. Przejrzyj jeszcze http://forum.roverki.eu/v...p=494721#494721 Przy jakich obrotach silnika tak się dzieje? Czy nie masz problemów z odpalaniem?
Powodem może być np. pompa niskiego ciśnienia przy akumulatorze, zawór wysokiego ciśnienia na pompie CR, czujnik ciśnienia na szynie CR.
Nie mam problemow z odpalaniem. Takie rzeczy dzieja sie miedzy 4200-5000 obr. Przy naprawde ostrej jezdzie. To tak jakby otwieral sie zawor turbiny co powoduje utrate mocy. Tylko dlaczego silnik pracuje na zapietym biegu,a jak wyrzuce na luz to zgasnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum