Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 10:38 [R75] Nawiew przy odpalaniu
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam! Pojawił się mały problem w moim Roverku. Otóż podczas odpalania włącza się nawiew na pełne obroty nawet jak jest wyłączony. Podczas jazdy też z kratek leci nawiew (minimalny) nawet jak wyłączony jest na panelu. Mam wersję z climatronikiem.
I od razu drugi problem.
Już pisałem o tym i naprawiłem, ale problem powrócił. Nie działa znowu podgrzewanie foteli i regulacja elektryczna. Poprzednio podobno były to bezpieczniki i zgrzana kostka. Gdzie dokładnie jej szukać i które bezpieczniki wymienić, bo poprzednio robiłem to w warsztacie, ale nie chcę im ponownie płacić.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 20:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 10:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szukajki używałem, ale nie znalazłem nic co by mi odpowiedziało na moje pytania.
Dopływ z zewnątrz teoretycznie zamknięty, ale czemu się włącza nadmuch na maksa na odpalaniu na zimnym silniku? Do tej pory tak się nie działo.
z tego co patrzylem to nie wydaje mi sie zebym mial, ale i tak rozbiore i podsusze.
[ Dodano: Sro Wrz 29, 2010 08:55 ]
Po małym szperaniu i sprawdzaniu okazało się że za brak regulacji foteli odpowiada notorycznie przepalany bezpiecznik od podgrzewania foteli. Przepala się nawet wtedy kiedy nie włączam podgrzewania. Stąd ponawiam swoje pytanie o te usterkę. Gdzie szukać problemu i które kostki i kabelki odpowiadają za podgrzewanie, bo może tam jest jakieś przebicie lub wilgoć.
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 08:58
resort210 napisał/a:
Po małym szperaniu i sprawdzaniu okazało się że za brak regulacji foteli odpowiada notorycznie przepalany bezpiecznik od podgrzewania foteli. Przepala się nawet wtedy kiedy nie włączam podgrzewania. Stąd ponawiam swoje pytanie o te usterkę. Gdzie szukać problemu i które kostki i kabelki odpowiadają za podgrzewanie, bo może tam jest jakieś przebicie lub wilgoć.
No to chyba wycieczka do elektryka mnie czeka, bo nie mam pojecia co i gdzie jest zle... Kostki wszystkie wygladaja ok, wilgoci nie widać, a co wloze nowy bezpiecznik od grzania foteli, to zaraz sie przepala (nawet jak grzania nie wlaczam). Wkladam 30A wiec nie za slaby.
Mialbym to poki co w dupie, ale wysiada wtedy tez regulacja foteli:/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum