Robert_, dzięki za szeroką wypowiedź, jak widać ilu ludzi tyle opinii , gusta gustami a o gustach się nie dyskutuje , mnie osobiście większość z w/w radioodtwarzaczy przypadła do gustu, nie jestem audiofilem , dla mnie radyjko ma dobrze wyglądać, dobrze grać i być proste, ale przy tym fajnie gdyby miało czytnik SD i/lub USB, jednak właśnie najbardziej zastanawiam się między Alpine CDE-111RM, Kenwood'em lub którymś z Pioneer'ów, myślę że w najbliższym tygodniu dokonam wyboru a póki co będę jeszcze czegoś szukał w sieci, poza tym mam do zrobienia w swoim RH600 wahacze przednie i kilka innych drobiazgów .
Ja bym z tego wszystkiego wybrał clariona cz200. Sam niedawno miałem dylemat jakie radio kupić, wziąłbym go nawet, ale szarpnąłem się na coś droższego. W tej Cenie był to mój faworyt, więcej możliwości ustawień, naturalniejszy dźwięk niż u konkurencji, usb z tyłu radia i 2 wyjścia RCA.
Mnie też się podoba ten Clarion CZ200ER, ma USB z tyłu, jak wspomniałeś mnogość ustawień, dźwięk i bursztynowe podświetlenie które najbardziej mnie odpowiada, nie tylko ze względu na kolor podświetlenia deski a ogólnie, nie przepadam za błękitami i różnymi odcieniami zieleni, dlatego szukałem też co by spełniało moje kryteria i nie zrujnowało budżetu i tak wpadłem na JVC KD-511 czytnik kart SD sobie odpuszczam, ten JVC ma USB, mnóstwo funkcji i ustawień a dodatkowo Multikolor (30.000 gradacji kolorów), więc z dopasowaniem koloru podświetlenia nie powinno być problemu , szkoda tylko że USB nie znajduje się z tyłu. Ja został bym przy tym JVC, myślę że to radyjko to dla mnie taki najlepszy kompromis w stosunku cena/jakość/funkcjonalność oraz design, biorąc pod uwagę płynną zmianę koloru podświetlenia, jak sądzicie to dobry wybór?
Mam taki u siebie tylko bez srebrnych wstawek.
obsługa prosta a za pomoca przycisku "menu" i pokretła mozna sobie wybrać dowolny folder i utwór sposród całej biblioteki bez przerywania oddtwarzania.
Kolor dopasujesz idealnie do podswietlenia w rover, a na dodatek oddzielnie ustawia sie podswietlenie przycisków i wyświetlacza.
korektor co prawda jest dla mnie nie do ogarnięcia bo oprócz ustawien bas, middle i sopran w glebszych funkcjach ma jeszcze jakieś filtry w Hz. Można powyłączac zbedne funkcje co pomaga w obsłudze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum