Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,od pewnego czasu zamiast kilometrów dziennych wyświetla się napis Err.Może ktoś z Was się spotkał już z czymś takim i podpowie mi jak sobie z tym poradzić.z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 17:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak wymieniłem ostatnio wyłącznik świateł na taki przy którym jest włącznik halogenów ale okazało się że też nie działa i znajomy dorobił mi osobny włącznik.Zaraz próbuje założyć stary może wszystko będzie ok,dziękuje za podpowiedz i pozdrawiam.
Jeśli w takiej konfiguracji pojeździłeś trochę to powrót do starego modułu świateł może nic nie dać. Zbyt duża rozbieżność w zapisie przebiegu w liczniku i w module świateł skutkuje właśnie napisem Err. A nie próbowałeś halogenów podłączać tak jak ja : http://forum.roverki.eu/v...p=495546#495546 ?
zdaje mi sie ze żeby uruchomić ten nowy LSM z halogenami to pod kompa T4 musisz auto podpiąć.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
zdaje mi sie ze żeby uruchomić ten nowy LSM z halogenami to pod kompa T4 musisz auto podpiąć.
sknerko, mi halogeny zadziałały bez T4 od pierwszego razu. Jedyne schody jakie miałem opisałem w wątku przytoczonym wyżej. Może krzysiek29 po prostu właściwego przekaźnika nie dołożył ?
no mi też spryskiwacze lamp zadziałały bez wizyty na kompie ale wiem ze nie w kazdym aucie tak jest.
Co do przekaźnika to myśle że masz sporo racji, ale zeby err nie było na zegarach to T4 powinien pomóc.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Podpinam się
U mnie z kolei jest odwrotnie tj
Poprzedni właściciel miał stłuczkę i halogeny przy naprawie nie zostały zamontowane a co za tym idzie włącznik od świateł został wymieniony na opcje bez halogenów.
Mam napis Err zamiast przebiegu dziennego.
Rozumiem że w moim wypadku wymiana samego "przodu" przełącznika nic nie da tylko muszę znaleźć cały przełącznik wraz z tyłem(tą skrzynką) o przebiegu zbliżonym do mojego (nie większym niż 50km różnicy...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum