Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: > 2006
Mam pytanko. Wymieniałem łożysko w przednim kole. Odebrałem autko i świeci się kontrolka ABS-u. Nie mam ABS-u i kontroli trakcji. Czy możliwe że podczas wymiany łożyska uszkodził się czujnik? A jeśli nawet,to czy po podłaczeniu nowego czujnika kontrolka zgaśnie czy trzeba resetowac błąd komputerem. W sumie okazało się że mam też do wymiany zwrotnicę. Kupiłem używaną już z czujnikiem ABS-u (podobno na 100% działający). Podłączyłem używana zwrotnicę bez jej zamontowania i kontrolka świeci dalej. Czy trzeba podłączyć do komputera i resetować??? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 13:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 10:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
niekoniecznie musial sie uszkodzic, mogl sie zabrudzic mialem podobny przypadek w passacie, po naprawie piasty zazcal swiecic sie ABS, kasowanie nic nie dalo, okazalo sie ze czujnik jest zabrudzony
ze starej próbowałem wyjąć czujnik. i jak to Pan Adam z Młodnickiej powieciał że na 90% się rozpadnie. potwierdzam miał racje . widze że trzeba na allegro po czujnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum