I poniekąd stąd bierze się zła opinia o LPG. Ludzie zakładają, co najtańsze, bo skoro auto kosztuje 5k, to instalacja za 3k jest przerostem formy nad treścią. A później coś nie działa, szarpie, przerywa i koło się zamyka .
Nieważne ile razy ktoś to będzie pisał, niektórzy mają "swoje racje". My ty na forum polecamy sprawdzone dogodne rozwiązania a jak ktoś postąpi to jego sprawa.
Człowiek najszybciej się uczy na własnych błędach.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 16:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zgadzam sie z Wami, ale chyba nie uważacie że STAG+Magicjet to zły zestaw.
Jest to sporo tańsze od BRC i myśle że do Roverków w zupełności wystarczające.
Markzo ma takie coś w KV6 i nie narzeka.
Tańsze również w serwisowaniu - jeden wtryskiwacz do BRC kosztuje tyle co cała listwa czterech MagicJetów.
Osobiście męczę się z Zenitem, ale cóż - popełniłem błąd kupując samochód z zamontowanym LPG. Wtryskiwacze wymieniłem, ale wymiana centralki to za droga zabawa (zaśpiewano mi 1600zł). Moge jedynie jeszcze wymienić reduktor, ale nie wiem czy to warte zachodu.
Na szczęście jak sie uważnie wystroi to nawet Zenit znośnie działa . Choć nie idealnie.
Następny samochód zagazuję samodzielnie i dopilnuje żeby wszystko było dobre, choć nie będzie to pewnie nic pokroju BRC, Prins czy Landi. No chyba że kupie jakiegoś Jaguara
No nie? Ale cen ja nie dyktuje. Może babka policzyła reduktor i wtryski - ale w sumie od Alaski chyba nie ma co wymagać.
Ale ten warsztat zna sie na rzeczy. Jest tam pracownik który sam ma roverka i wie że to upierdliwa półsekwencja
Wyobraźcie sobie ze ... wyregulowali mi zenita
Byc moze zrobili jakiś mix moich ustawień z własnymi.
Nie wiem jak z mocą, pewnie wciąż słabszy niz na benie (koła mi buskowały), ale nic nie szarpie, nie przydławia go przy depnieciu gazu - normalnie można jechać
Podłącze sobie lapa i zapisze te cudowne ustawienia na dysku zeby ich nie stracić. A moc jeżeli będzie trzeba moze podkręce korektą RPM jak faecd. Chyba że reduktor / dysze nie wydalają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum