Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Czy ktoś mi pomoże?
1/ otóż mój komputer nie wyświetla informacji (inspektion). Dlaczego?
Podobno zaczyna wyświetlać dopiero po przebiegu 100 tys. km na 20 tys. do przeglądu
2/ Po zresetowaniu jest 21450 - czy to oznacza że następnej wymiany oleju należy dokonać po tym przebiegu?
O co w tym wszystkim chodzi.
A tak w ogóle to po jakich przebiegach wymieniacie płyny w swoich benzynowych roverach 75-tkach. Spotkałem się z teoriami że po każdych 10 tys. olej w silniku , oraz że zgodnie z informacjami z komputera. Ja wymieniam co 10 tys.. Ale jak to wreszcie jest? A kiedy należy wymieniać płyn hamulcowy, chlodzący itp.
3/ Jeszcze jedna kwestia. Świeci mi się często kontrolka poduszek. Podobno jest to wina wadliwych kostek po siedzeniami.
Co z tym można zrobić?
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Maj 21, 2011 17:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 21:00
jarko napisał/a:
Świeci mi się często kontrolka poduszek. Podobno jest to wina wadliwych kostek po siedzeniami.
Co z tym można zrobić?
mocno zacisnać połączenia i zamocować kostki do uchwytów, można wzmocnić mocowanie opaskami zaciskowymi (plastikowymi ) .Niektórzy na własną odpowiedzialność zmieniają kostki lub lutują przewody (te metody nie są zalecane przez Rovera z uwagi na ingerencję w rezystancję obwodu).
Jeszcze wymiana oleju w manualnej skrzyni - co 6 lat lub 150 tyś km ( co pierwsze nastąpi).
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Pią Gru 10, 2010 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Teraz jestem w domu.......
Z tymi kostkami od poduszek tak właśnie podejrzewałem że z łączeniem ich na stałe jest coś nie ok.
Natomiast z inspekcją chodzi mi o to że:
Ja też na bieżąco wykonuje wymiany , ale przed wymianą rozrządu tj. przy przebiegu ok. 90 tys. km, komputer wyświetlał mi w pozycji pierwszej dwie informacje:
Jedna właśnie INSPEKTION i podawał przebieg a drugą po 2-3 sekundach - OIL SERVICE - i przebieg.
Teraz mam tylko oil service. I to mnie dziwi.
Aktualnie mam przebieg 135 kkm
Czy słyszałeś i serwisie "Korona - Kulesza " z Gdyni przy ul. Hutniczej.
Podobno robią diagnostykę roverków i z ewentualnymi naprawami też nie ma u nich problemu.
ew. jaka jest Twoja opinia na ich temat?
Znajomek z Elbląga mi tę firmę poleca... na wypadek poważniejszej usterki
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 22:48
jarko napisał/a:
Słyszałem same złe opinie, a części mają drogie bo osobiście dzwoniłem z zapytaniem. T4 Testbook jest w Gdańsku na ul. Hallera http://www.auto-gdansk.com.pl/
Podobno robią diagnostykę roverków i z ewentualnymi naprawami też nie ma u nich problemu.
ew. jaka jest Twoja opinia na ich temat?
Mają T2 a nie T4. Opinie słyszałem bardzo różne z przewagą negatywnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum