Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Koledzy mam pytanie...
Czy może być jakaś różnica w jakości działania oryginalnego przepływomierza BOSCH w stosunku do zamiennika ? Różnica w cenie jest znaczna więc spodziewam się, że w jakości podobnie. I teraz zasadnicze pytanie, czy różnica w cenie spowodowana jest maksymalnym czasem eksploatacji, czy może dokładnością pomiarów ?
Jeśli opcja pierwsza to zakładam, że przepływomierz mierzy poprawnie i dokładnie przez np. 5 lat zamiast 10, a jeśli opcja druga to od początku dokładność pomiarów może być zaburzona...
chodziło mi o to czy ktoś rozumie różnicę w cenie, bo być może warto zaryzykować i kupić tańszy. Ogólna opinia nakazuje kupić przepływkę od Astry, ale czy ktoś spróbował tego złomku z allegro ?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:15
Taaaaak! Ludzie próbowali tego syfu z allegro i padały jak muchy, po ok roku jak dobrze pamiętam - gdyby były ok, nikt nie szukałby po Fiatach/Astrach - co nie? Ew. możesz spróbować rozkręcić przepływkę i przepłukać wkład w benzynie ekstrakcyjnej - o czyszczeniu przepływomierza jest temat - warto przeczytać żeby nie uszkodzić wkładu . Wielu pomogło .
Tak właśnie myślałem, że różnica tkwi w czasie eksploatacji. Rok to zdecydowanie za mało. Kupię w takim razie przepływkę od Astry, bo swój wkład czyściłem, ale niestety nie dało to wymiernych rezultatów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum