Wysłany: Pon Sty 10, 2011 19:33 zamierzam kupić rovera 45 diesel sedan prosze o opinie
na all..znalazłem roverka z 2003 roku w dobrej cenie i wydaje się godny uwagi. mam do niego ponad 300 km a nie znam sie dobrze na samochodach. Proszę o pomoc, na co mam zwrócić uwagę, może ktoś na niego zerknie???
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pierwsze co się rzuca w oczy to ogromny napis TDI na tylnej klapie, może ktoś go chciał przerobić na Audi bądź VW?
Jest to dosyć uboga wersja - tapicerka, brak halogenów, brak elektrycznych szyb z tyłu i jeszcze kilku "drobiazgów". Chromy o których pisze sprzedawca to w rzeczywistości tworzywo sztuczne... ale to normalka.
O ile wiem to kontrola trakcji nie występowała w R45.
Moim zdaniem "dziwne" felgi jak do tego auta.
Tłumik końcowy - albo nieoryginalny albo "tuningowany"
Hak - jeśli był często używany, to sprzęgło może być w słabej kondycji.
Dywaniki chyba od innej wersji (nowszej?)
Ogólnie widać, że auto "szykowane" na sprzedaż.
Ostatnio zmieniony przez marcin316 Pon Sty 10, 2011 20:23, w całości zmieniany 1 raz
-"kontrola trakcji" dobre sobie czegoś takiego nie było w R
- hak holowniczy albo ciągane były przyczepki albo założony dla ozdoby
-spasowanie
- 4 SRS raczej nie było w R45
[ Dodano: Pon Sty 10, 2011 20:48 ]
koledzy pomóżcie jeszcze warto??? powiedział że za 12000 go odda z przygotowaniem do rejestracji. Tam są jeszcze 3 wgnioty, 2 na prawej stronie i jedno na lewej ale nie wielkie więc tego bym nie robił..
to już twój wybór, twoje pieniądze, masz napisane uwagi co do tego roverka więc decyduj. Jedź obejrzyj go dokładniej, posprawdzaj sprzęgło itp, i wtedy zdecydujesz
Jeśli sprzedający wie, że po auto jedziesz 300 km to jest to zdecydowanie na Twoją niekorzyść - gorsza pozycja do negocjacji ceny, bo przecież nie opłaca Ci się wracać "z niczym".
seba111 napisał/a:
nie znam sie dobrze na samochodach
Weź ze sobą kogoś kto się zna, a jeśli nie masz takiej możliwości, to sprawdź uważnie:
- sprzęgło - z powodu obecności haka
- skrzynia - czy dobrze biegi wchodzą
- turbina - dodając gazu węże powinny robić się twarde tak, że trudno ugiąć je ręką; fajnie jakby udało Ci się obejrzeć auto od spodu, widać wtedy stan podłogi a i turbinkę można obejrzeć czy nie jest uwalana w oleju
- sprawdź czy kontrolki na desce zapalają się i gasną kiedy trzeba
- na rozgrzanym silniku przyciśnij go na II czy III biegu, jeśli obroty silnika nie przekroczą 4000 to znaczy że przepływomierz jest walnięty (czasem się zdarza w tym modelu)
koledzy, może ktoś wie o godnym polecenia roverku 45 na sprzedaż??
[ Dodano: Wto Sty 11, 2011 09:49 ]
miesiąc temu miałem ładnego roverka w lublinie chyba za długo zwlekałem i został sprzedany. a do lublina miałem sporo bliżej. No cóż tak to jest.... jade go obejże...jeszcze raz dzieki za pomoc
[ Dodano: Wto Sty 11, 2011 16:28 ]
jednak rezygnuje z tego rovera, bo mój kolega , który jeździ tirem obejrzał go i jednak nie taki jak go opisuje sprzedawca. wiec szukam dalej.....
mnie zastanawia kolor podłogi w bagażniku, jest dokładnie taki sam jak u mnie a ja mam zupełnie inny lakier. Czyżby pod tą matą było jakieś badziewie 13 cali i bez podnośnika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum