Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Cześć. Mam Rover 200 1.4 Si (103KM) rocznik 1999. Nie działa mi lampka w bagażniku. Sama lampka i obudowa jest w porządku bo działa po podpięciu do kabli w garażu, ale po podłączeniu do kabli w aucie nie świeci. Sprawdziłem bezpieczniki pod kierownicą i wydają się w porządku. Ale dokładnie nie wiem który bezpiecznik przynależy do lampki z bagażnika może ktoś wie?? Albo ktoś zna inny powód dla którego możne nie działać??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ostatnio przerabiałem. otwórz klape i obok lewego zawiasu idzie guma a w niej wiązka kabli. musisz ja ściągnąć na dół i wtedy zobaczysz gdzie tkwi problem. ja jak zobaczyłem stan kabli to masakra jakaś. a kabelek od lampki jest cienki fioletowo-czarny. a jak nie to to musisz ściągnąć obudowe zamka i sprawdzić włącznik(blaszka dotykająca o kółko, napewno znajdziesz). powodzenia.
Może być jeszcze sam włącznik w zamku i go łatwiej sprawdzić.
Zamek ma na sobie taki czarny plastik, go trzeba podważyć i ściągnąć.
Zobaczysz coś takiego, po lewej widać taką blaszkę która dotyka kółeczka. Gdy zamek jest zatrzaśnięty to kółeczko odchodzi od tej blaszki, obwód się otwiera i prąd nie płynie.
Jeśli ta blaszka się zabrudziła/odkształciła/ułamała czy inny kicz, to wtedy nie działa lampka w bagażniku.
nie, nie złamała sie, po prostu najpierw mechanik z nią walczył i tak ją powyginał , ze nie sposób jej tak dopasować aby nie stykała sie z żadnym z metalowych cześci powodującym zapalenie sie kontrolki na tablicy rozdzielczej, niby już jest okey, po naciśnięciu guzika z zewnatrz, zwiera i już nie wraca do swojego wyjściowego polozenia, przez co non stop jest zwarte (dioda nie świeci a żarzy sie lekko) ...wiec po wielu próbach wyprowadzenia jej na prostą, poddałem się ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum