Wysłany: Wto Sie 12, 2014 17:45
dzieki ale do czestochowy mam jakies 350km bylem dzisiaj na komuterze i mi wykazalo tak jak mowiles - czujnik walka, a tak wygladaja wszystkie moje bledy:
p0481 Cooling fan realy high speed
p1471 Variable intake balance valve, always closed
p1473 variable intake butterfly valve, always closed
p1477 Variable intake butterfly valves
p0340 Camshaft sensor no signal
uciazliwe sa te bledy poza tym czujnikiem walka? moga sobie one istniec czy lepiej to wszystko zrobic?
dzieju, jesli jestem laikiem jesli chodzi o mechanike to dam rade sam wymienic ten czujnik czy lepiej uderzyc do jakiegos mechanika?
[ Dodano: Wto Sie 12, 2014 18:40 ]
moze ktos dac jakis zdjecie albo opisac jak dla zoltodzioba gdzie znajduje sie czujnik polozenia walu korbowego? bo to "Znajduje się po prawej stronie bloku na skrzyni przy kole zamachowym, mocowany jedną śrubą." nic mi niestety nie mowi. i czy latwa jest jego wymiana?
[ Dodano: Wto Sie 12, 2014 18:44 ]
moze ktos dac jakis zdjecie albo opisac jak dla zoltodzioba gdzie znajduje sie czujnik polozenia walu korbowego? bo to "Znajduje się po prawej stronie bloku na skrzyni przy kole zamachowym, mocowany jedną śrubą." nic mi niestety nie mowi. i czy latwa jest jego wymiana?
[ Dodano: Wto Sie 12, 2014 18:45 ]
Proponuję wymienić na niezbyt gorącym silniku, ja miałem kilka sytuacji takich że auto nie chciało odpalać, wyjmowałem czujnik celem schłodzenia (na goracym silniku) i za którymś razem gwint przestał trzymać, teraz śruba mocująca okręca mi się w kółko, ale na szczęście czujnik się trzyma.
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 17:10
panowie piszecie mi gdzie jest czujnik walka rozrzadu, tego juz wymienialem, teraz pytam o czujnik polozenia wału korbowego
teraz wykazuje mi błąd p0336 i muszę wymienić ten czujnik, zamowiłęm już lecz niestety nie wiem gdzie on sie znajduje i czy dam rade go sam wymienic.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 19:47
Jest on wkręcony w bok skrzyni, blisko połączenia z silnikiem. Siedzi na jednej śrubie, 8mm. Czasem jedynie z oporem wychodzi, ale wychodzi Wymiana bajecznie prosta
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 21:09
Lepiej z kanału. Ale jak wejdziesz po auto i będziesz szukał na łączeniu skrzyni z silnikiem czujnika to znajdziesz. Skoro zamówiłeś już czujnik to wiesz jak wygląda i wiesz czego szukać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum