Dildo, moim skromnym zdaniem felgi 17 calowe w Roverze serii 400 bez obnizania nie maja racji bytu. Najwieksza srednica mozliwa do zaakceptowania bez dalszych modyfikacji zawieszenia to 16 cali. Tak samo z hamulcami. Tarcza 262 na feldze 16 wyglada dosc komicznie, ale jeszcze ujdzie w tloku. Przy 17-tce to juz bedzie jakis tarczonek hamulcowy
Ale...zalozysz gumy na flegi, kola na auto sam zobaczysz czy Ci sie podoba...ps do tego jeszcze silnik 1.4 masz...nienajmocniejszy.
PS nie odbieraj tego jako formy ataku na Ciebie, bo ja czuje w kosciach, ze zaraz ktos bedzie mnie posadzal o czepianie sie. Tylko podpowiadam jak ja odbieram takie mody nie najlepiej
pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Absolutnie nie odbieram tego jako formy ataku - raczej zazdrości..
Przymierzę, pojeżdzę - będzie źle, nie bedzie MI się podobało to się zmieni.. A nóż widelec będzie fajnie i gdyby nie ryzyko, ze bedą za duze i podejrzanie niska cena to pewnie zostałbym przy stalówkach bo zmieniac na 15tki jest bez sensu.. Co do silnika to i tak 1.4 na jakichkolwiek kółkach by nie stał nie był by rakietą a ja nie należę do tych co im się spieszy. Wolę dostojnie sunąć. Pozdro
Przymierzyłem jedną felgę z przodu z oponą i auto wygląda jak młody chłopiec w wielkich traperach a opony z przodu wystają ok 1cm poza obrys Ale zakładałem tylko z jednej strony, moze jakby i z drugiej było to by ta odległosc sie zmniejszyła bo auto na jednej 14 i jednej 17 jest przechylone.
U mnie wyszło jak kręciłem się po mieście że opona lekko obciera o przednie nadkole przy maksymalnym skręcie. Na szczęście rzadko kręcę się po parkingach.
Ps. Dildo, Twoja felga wogóle mi się nie podoba.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Et 38, szerokosc 7" felga jest idealnie na równo z błotnikiem, u mnie nie trze z przodu przy oponie 225 przy max skrecie, nawet spokojnie mozna łapy wsadzić. szukam teraz normalnych opon i smiech na sali jakie niektorzy ceny windują. koleś sprzedaje felgi z oponami za 700zł a za same opony chce 400zł..
No to fakt równo z błotnikiem jest felga. Miałem takie bez opon i tez tak było.
Ja mam jakieś 30mm niżej więc głównie dlatego u mnie coś obciera. Ale to o plastik.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Tak, ale spytany z innego konta o cene samych felg - 550zł czyli na opony zostaje 150zł (bo 700 całosć), a pytany o cene samych opon życzy sobie 400zł.. Staram się te co mam dorzucić w rozliczeniu i jeszcze 14stki Michelina ktore były od kupna..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum