Są to miejsce które ewentualnie mogą dotykać któregoś z elementów silnika (obudowy rozrządu, puszki filtra powietrza).
Ps. Szczerze wątpię by zrobiło się ciszej w samym aucie po założeniu tego wygłuszenia. U kumpla ono jest i też silnik jest głośny. Zresztą ten typ tak ma.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Rozpocząłem akcje wyciszania mojego roverka NA pierwszy ogień poszły drzwi:) Zdjąłem boczki, oderwałem folię i od wewnętrznej strony poszycie drzwi wykleiłem taśmą bitumiczną. Boczki od środka wykleiłem pianką 6mm, efekt jest taki, że nic nie brzęczy, nie stuka w drzwiach, głośniki mają lepszy bas a do tego zrobiło się ciszej w środku W poniedziałek biorę się za boki [mój roverek to wersja 3d] i przednie błotniki, wykleję wszystko taśmą bitumiczną
P.S. Zauważyłem, że nie trzeba wyklejać 100% powierzchni, żeby zmniejszył się rezonans. Drzwi wykleiłem w około 75% wewnętrznej powierzchni poszycia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
molbys napisac ile cie to wynioslo i co dokladnie zakupiles
2 rolki taśmy dekarskiej 120zł, klej polimerowy 1l ok. 12zł, do tego pianka obustronnie oklejona bawełną i welurem (nadałaby się również na podsufitówkę) 0pln (znajomy pracuje w dziewiarni;) )
Koszt niewielki i niewspółmierny do przyjemności jaką niesie rozebranie połowy auta Jutro wyciszam tylne boczki
Taśma na wewnętrzną stronę poszycia drzwi, potem oryginalna folia PCV a pianka pod zdejmowany boczek (przykleiłem ją na klej polimerowy, tak jakby tapicerka po lewej stronie) 2-2,5h roboty na jedne drzwi, w międzyczasie można jeszcze herbatę wypić
[ Dodano: Wto Kwi 19, 2011 22:11 ]
Wyciszyłem tylne boczki W grę weszła wełna mineralna i sprawdziła się świetnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum