Wysłany: Sro Maj 04, 2011 19:21 [416si] PROBLEM ZE SWIATŁAMI AWARYJNYMI!!!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Witam jak w temacie mam od dzisiaj problem z awaryjnymi...gdy nacisnę guzik od świateł awaryjnych to ikonka tych świateł na desce pali się i gaśnie i tak cały czas tak jakby przerywały plus tam gdzie są bezpieczniki jest takie głośne zgrzytanie jakby było spięcie i awaryjne nie działają...bezpieczniki w komorze silnika sprawdzone wszystkie i ok...bezpieczniki pod nogami kierowcy też sprawdzone i są wszystkie ok...przewody które tam idą są dociśnięte bardzo dobrze i wygląda wszystko ok....dodam że te zgrzytanie dochodzi z tej małej półeczki do której wchodzą bezpieczniki....
Proszę o pomoc bo brakuje mi pomysłów co to może być
Z góry wielkie dzięki...
_________________ Porażka jest gorsza niż śmierć, bo z porażką trzeba żyć...
c'mon ARSENAL
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 19:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Źle napisałem panowie nie pali się i gaśnie tylko przygasa i tak zostaje cały czas...jest jakby przygaszona a reszta tak jak na górze
Proszę o pomoc!!!
c'mon ARSENAL
Hm jutro zobaczę ale dopiero po 18 praca nie pozwala wczesniej...
ale wydaje mi sie że te brzęczenie dochodzi z puszki gdzie są bezpieczniki czy tam cos może być od awaryjnych????
c'mon ARSENAL
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 13:29
przekażnik zlokalizujesz jeszcze w inny sposób:
- włącz awaryjki
-zdejmij półkę i osłonę pod kolumną kierownicy tylko dwa wkręty na górnych rogach(przekaźniki masz nad bezpiecznikami i pod kolumną kierownicy)
-ręką wybadaj który przekaźnik masz od awaryjek (napisałeś że zgrzyta) pod palcami wyczujesz.
Witam światła już działają...dzisiaj po powrocie z pracy włączyłem awaryjne i zaczęły działać...więc wszystko ok...ale dzięki za pomoc na przyszłość będę wiedział jak znowu przestaną działać co mam robić...pewnie coś już traci żywotność ale jak działa nie ruszam na razie tego...
c'mon ARSENAL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum