Forum Klubu ROVERki.pl :: [R200] Proszona pilna pomoc - mam problemy po sprzedaży
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kasjopea
Sob Maj 07, 2011 21:39
[R200] Proszona pilna pomoc - mam problemy po sprzedaży
Autor Wiadomość
bolcik 

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 20:34   

memphisto zauwaz ze chciala juz 1000, chciala tez 2000 a jak zorientowala sie ze nic z tego to na 300 zl sie rzuca. olej w 100%. pojdz do urzedu z umowa i zglos sprzedaz jesli tego nie zrobiles. masz prawo po swojej stronie i kobitka jest bezradna. musisz tylko uwazac bo skoro chodzi z facetami to pewnie cos ma na mysli. w zwiazku z tym dobrze jakbys pogadal z niebieskimi na ten temat ze Ci grożono. oni zareaguja pojada do kobiety spisza zeznania i bedize juz przestraszona a sprawy zakladac nie musisz. dalej jak bedzie cos jeszcze pisala to przestan odpowiadac.
mam 2 pytania. czy laska to typ blondi/tapeciary? i ile masz lat? :D :D:D

SPAMU¦

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 20:34   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

zetes 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 20:38   

szoso420 napisał/a:
nie wiem czy takie nagrywanie nie jest karalne a tym bardziej odtwarzanie publicznie

nagrywanie nie, ale na upublicznianie to bym uważał, można narobić sobie kłopotów.

Szymon 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 21:28   

memphisto wybacz, ale zachowujesz się jak dziecko, weź się chwyć za jaja i rozwiąż problem sam a nie zastawiaj się ojcem. To Ty widniejesz na umowie, Ty sprzedałeś auto, kobita chce Cię orżnąć a Ty się jej boisz. Raz jej płacisz, raz nie płacisz, istny mętlik.Chce się sądzić to niech idzie do sądu, w przeciwnym razie będziesz miał non stop jakieś telefony i wizyty.
bolcik napisał/a:
mam 2 pytania. czy laska to typ blondi/tapeciary?

co tam ;) dawaj adres nk lub fejsbuka :mrgreen:

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 23:14   

zetes napisał/a:
nagrywanie nie, ale na upublicznianie to bym uważał, można narobić sobie kłopotów.

Tak ale w zasadzie nie znamy żadnych danych tej dziewczyny więc nikt nie wie kto to :D Wydaje mi się, że tym samym nie ma się co bać ;)

memphisto 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 23:22   

Szymon napisał/a:
memphisto wybacz, ale zachowujesz się jak dziecko,

Szymon napisał/a:
co tam ;) dawaj adres nk lub fejsbuka :mrgreen:

hahahahah witam w klubie :mrgreen:

bolcik napisał/a:
mam 2 pytania. czy laska to typ blondi/tapeciary?

Nie raczej taka zarozumiała co pozjadała zmysły :mrgreen:

bolcik napisał/a:
i ile masz lat? :D :D :D

a no mam 22 lata ale nie szukam pary :mrgreen:

bolcik napisał/a:
musisz tylko uwazac bo skoro chodzi z facetami to pewnie cos ma na mysli.

Ja się o facetów najmniej obawiam bo ja bym mógł ten temat zamknąć w 15 minut (przywilej pracy w ochronie na imprezach masowych :mrgreen: - poza tym jej chłopak to taka szkapa, że pewno tyle ile on waży to na biceps biorę :smile: ) ale nie tędy droga i niestety taka droga mnie w życiu już jednego warna kosztowała, dlatego teraz jestem wyjątkowo ugodowy i zostawiam sprawę ojcu, który wtedy uratował mi dupę :wink:

Kozik napisał/a:
Tak ale w zasadzie nie znamy żadnych danych tej dziewczyny więc nikt nie wie kto to :D Wydaje mi się, że tym samym nie ma się co bać ;)

to jak w końcu bo usunąłem to nagranie :smile:

kasjopea 

Członek Zarządu
wiceprezes

Pomogła: 196 razy

MG ZS

Wysłany: Sro Maj 11, 2011 00:01   

memphisto napisał/a:

rozumy chyba :P

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Sro Maj 11, 2011 07:45   

kasjopea napisał/a:
memphisto napisał/a:

rozumy chyba :P

co zjadła to zjadła ale niedobra jest :)

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Maj 11, 2011 11:33   

szoso420 napisał/a:
nie wiem czy takie nagrywanie nie jest karalne a tym bardziej odtwarzanie publicznie
jeśli była powiadomiona to karalne nie jest - z upublicznianiem może być gorzej - więc mimo iż jestem ciekaw - nie upubliczniajmy tego zapisu :!: :ok:

[ Dodano: Sro Maj 11, 2011 11:33 ]
zetes, o kurcze - przegapiłem twoją wypowiedź - sorki :wink:

wlodi893 

Rover 200

Wysłany: Sro Maj 11, 2011 14:23   

Też jestem ciekawy tej rozmowy, ale skoro tak będzie bezpieczniej to może rzeczywiście jej nie upubliczniaj. I popieram moich poprzedników- wyczuła, że moze wyciągnąc jeszcze pare groszy to chce skorzystać... Postaw Jej sprawe jasno i tyle ;)

Ciufa 

Wysłany: Sro Maj 11, 2011 16:00   

nieeeeee, ja myśle, że brat/chłopak/czy ktoś inny jej mówi żeby zwróciła ten samochód a ona sama nie wie co robić

nicco_nuwai 

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 07:52   

bolcik napisał/a:
pojdz do urzedu z umowa i zglos sprzedaz jesli tego nie zrobiles. masz prawo po swojej stronie

dokladnie, z tego co pamietam to z chwila wyrejestrowania auta w wydziale komunikacji (czyli idziesz z umowa sprzedarzy z zglaszasz ten fakt w WK) kalmka zapaad, nie jestes juz wlascicielem i nie ma mozliwosci tego odkrecic (mowa o osobie prywatnej). pamietam ze jeszcze jak kiedys latalem kaszlakami to jak go sprzedawalem (oczywiscie nie ukrywajac niczego i po odpowiednich ogledzinach przez kupujacego) to jesli nie dalo sie tego samego to najpozniej na drugi dzien z samego rana jak tylko otwieraja WK stalem u dzwi jego z umowa w zebach zeby jaknajszybciej wyrejestrowac auto - zeby komu do glowy nie przyszla wlasnie taka opcja jak u ciebie - bo ludzie dziwni sa....

powodzenia !

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 08:10   

nicco_nuwai napisał/a:
dokladnie, z tego co pamietam to z chwila wyrejestrowania auta w wydziale komunikacji (czyli idziesz z umowa sprzedarzy z zglaszasz ten fakt w WK) kalmka zapaad, nie jestes juz wlascicielem i nie ma mozliwosci tego odkrecic (mowa o osobie prywatnej)

Nie do końca tak jest. Jeśli nie przyjdzie osoba z samochodem i go nie zarejestruje to auto dalej "wisi" na wcześniejszego właściciela. Tak samo jeśli auto idzie za granicę (np. ukrainę :lol: ), to dopiero po tym jak zostanie zarejestrowane za granicą i tamtejszy wydział komunikacji prześle informację do Polski że auto zostało zarejestrowane, auto znika z głowy poprzedniego właściciela. Tak działa CEPIK.

[ Dodano: Czw Maj 12, 2011 08:10 ]
Są osoby które fikcyjnie sprzedają za granicę auta, gdzie one nie zostaje zarejestrowane, wtedy te osoby mają na koncie wszystkie auta które nie zostały zarejestrowane, nie wiem przez jaki czas to wisi ale wiem że wisi ;)

longer86 
Moderator

Rover 75

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 12:09   

Kozik napisał/a:
Nie do końca tak jest. Jeśli nie przyjdzie osoba z samochodem i go nie zarejestruje to auto dalej "wisi" na wcześniejszego właściciela. Tak samo jeśli auto idzie za granicę (np. ukrainę :lol: ), to dopiero po tym jak zostanie zarejestrowane za granicą i tamtejszy wydział komunikacji prześle informację do Polski że auto zostało zarejestrowane, auto znika z głowy poprzedniego właściciela. Tak działa CEPIK.

[ Dodano: Czw Maj 12, 2011 08:10 ]
Są osoby które fikcyjnie sprzedają za granicę auta, gdzie one nie zostaje zarejestrowane, wtedy te osoby mają na koncie wszystkie auta które nie zostały zarejestrowane, nie wiem przez jaki czas to wisi ale wiem że wisi ;)

a jak się ma do tego obowiązek rejestracji auta do 30 dni od dnia zakupu?? w końcu sprzedający ma dane i podpis kupującego.

bolcik 

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 12:16   

nijak sie ma. ostatnio mi pani "w okienku" powiedziala ze to jest martwy przepis. istnieje ale nie jest przestrzegany i nei scigaja za niego. Jak policja zatrzyma to moze jakis mandat ale jak stoi w ogrodku i zarasta to nic nie zrobia

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 12:38   

longer86 napisał/a:
a jak się ma do tego obowiązek rejestracji auta do 30 dni od dnia zakupu?? w końcu sprzedający ma dane i podpis kupującego.

wiem że jeśli chodzi o ukrainę to komunikacja ogólnie słabo działa, jeśli chodzi o Polskę to właśnie się dowiedziałem, że jeśli samochodu kupujący nie zarejestruje a sprzedający wyrejestruje to wszystko cicho póki wszsytko jest ok. W razie kontroli policji kupujacy musi pokazać skąd ma auto, że go nie ukradł itp, w razie wypadku wszystkie terminy będą sprawdzane, wyciągane konsekwencje itd.
Jeśli wyrejestrujesz samochód to Ty w zasadzie jesteś czysty ale dopóki auto nie zostanie zarejestrowane przez nowego to wisi w ewidencji na Ciebie ale to normalne.
W przypadku gdy masz pieczątki z wydziału komunikacji że auto już sprzedane itp to w razie wypadku nie lecą Twoje zniżki, bo ubezpieczenie automatycznie przechodzi na kupującego.

[ Dodano: Czw Maj 12, 2011 12:38 ]
Jeszcze jedno, musi być zgodność umów, tzn te same dane w umowie kupujący i sprzedający, jeśli nie była wpisana kwota to może być lipa

bolcik 

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 12:57   

zgodnosc umow tez przerabialem ostatnio. i w zasadzie jezeli najpierw zlozy sprzedajacy a kupujacy pozniej przychodzi do urzedu a umowy sie roznia to lipa i problem ma obecny wlasciciel. natomiast jesli najpierw przychodzi kupujacy do urzedu a pozniej sprzedajacy a sa roznice to w zasadzie nie musi juz tego papierka skladac bo w systemie pojazd stoi na inna osobe.

ostatnio spedzilem 5 dlugich dni zeby zarejestrowac swoje autko. ktos potrafi to przebic ? :D

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Pią Maj 13, 2011 10:41   

bolcik napisał/a:
ostatnio spedzilem 5 dlugich dni zeby zarejestrowac swoje autko. ktos potrafi to przebic ?
taa ja nawet rejestrując auto z zagranicy tyle nie czekałem - widzę że wydział komunikacji macie tam nie od parady :ok:

panwilli 

Wysłany: Pią Maj 13, 2011 20:06   

i jak tam sprawa ucichła sama z siebie czy miałeś jeszcze jakieś przeboje?

memphisto 

Rover 200

Wysłany: Pon Maj 16, 2011 23:02   

bolcik napisał/a:
i jak tam sprawa ucichła sama z siebie czy miałeś jeszcze jakieś przeboje?

sorki, że tak po czasie ale zabiegany byłem :)

Narazie sprawa ma się tak, że ona zdecydowała się iść z tym do sądu. Czy pójdzie? Nie wiem.

Dostałem za to list polecony ale narazie go nie odbieram - czekam na powtórne. Być może to od niej jakieś wezwanie do zwrotu bo pewno do sądu musi mieć jakiś świstek papieru.

Poza tym cisza nikt nie dzwoni na telefon i jest ok. Jak odbiorę list to się dowiem co to :)

panwilli 

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 14:46   

z tego co się orientuje, jeżeli dostaniesz 2 awiza a nawet listu nie odbierzesz to się uważa i tak go za dostarczonego, jak się mylę to proszę mnie poprawić

Odpowiedz do tematu