Wysłany: Czw Maj 12, 2011 17:37 [R75] Wysokie spalanie
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Czytałem na forum wątki dotyczące wysokiego spalania, jednakże nie znalazłem rozwiązania mojego oproblemu (z tego co wyczytałem silnik 1.8T nie ma VIS?). Praktycznie niezależnie od stylu jazdy w mieście autko pali mi 15l/100km za równo na gazie jak i na benzynie, na trasie 12l/100km. Na brytyjskich forach znalazłem, że posiadacze tego samego silnika uzyskuję w mieście 11.5l/km przy spokojnej jeździe i nawet poniżej 10l/100 km na trasie. Czy macie jakiś pomysł co może być przyczyną? Może jakiś forumowicz również posiada ten slinik i mógłby napisać ile mu pali.
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Maj 19, 2011 07:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy nie widzisz nie odczuwasz różnicy w pracy silnika, ? obroty, przyspieszenie, moc ?
Wydaje mi się, że silnik pracuje normalnie, z tym że od początku ma jakby "bardzo delitkatny pomruk diesla - takie klekotanie". Jak depnę to idzie w miarę żwawo, chyba mocy jakoś nie stracił.
mimo66 napisał/a:
Najprostsza:kiedy wymieniałeś filtr powietrza?
Niecały rok temu. Wszystkie filtry, olej etc. wymieniam regularnie. Autko mam już 3 lata i takie spalanie mam od początku. Myślałem, że to normalne.
czy nie widzisz nie odczuwasz różnicy w pracy silnika, ? obroty, przyspieszenie, moc ?
Wydaje mi się, że silnik pracuje normalnie, z tym że od początku ma jakby "bardzo delitkatny pomruk diesla - takie klekotanie". Jak depnę to idzie w miarę żwawo, chyba mocy jakoś nie stracił.
mimo66 napisał/a:
Najprostsza:kiedy wymieniałeś filtr powietrza?
Niecały rok temu. Wszystkie filtry, olej etc. wymieniam regularnie. Autko mam już 3 lata i takie spalanie mam od początku. Myślałem, że to normalne.
zaczoł bym on kontroli całego układu dolotu powietrza, czy gdzieś lewego nie łapiesz, następie pod kompa podłączyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum