Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam problem z skrzynia biegów(szumi trzeszczy i na dodatek się rozszczelniła). po prostu muszę ja wymienić. mechanik powiedział ze nie ma sensu regenerować. tylko lepiej kupić używaną i wymienić. na co zwrócić uwagę przy zakupie skrzyni do mojego rover-ka ? musi to być skrzynia od innego silnika 1.6 czy może być od 1.4 np ? proszę o pomoc bo za bardzo się na tym nie znam:(
może ktoś ma taka skrzynie w okolicach RZEszowa ?
Ostatnio zmieniony przez muniek11d Pon Sie 08, 2011 12:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 11:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 15:25
Wymianę skrzyni mam już za sobą. Podejrzewam, że jak będziesz kupował to skrzynia będzie wyjęta i za bardzo nie będziesz miał możliwości żeby sprawdzić cokolwiek.
Najlepiej aby skrzynia była od 1.6 bo np. od 1.4 bądą prawdopodobnie inne przełożenia.
Masz tylko możliwość dokupienia skrzyni od dwóch silników: 1.4 i 1.6.
Silniki te były montowane w R200, R400, R25 i R45.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
super już wiem w czym szukać a jeszcze jedno pytanko czy z anglika będzie pasować skrzynia do euro ?
no tak myślałem ze jak kupie to nic nie sprawdzę do póki się nie przejadę z nowa skrzynia. dlatego szukam z gwarancja rozruchowa zawsze to jakiś bufor bezpieczeństwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum