Hej wybieram się do niemiec (wakacje) mam pytanie odnośnie opon.
Od zakupu mam koła poprzedniego właściciela. Na przodzie jakieś letnie chińskie, na tyle markowe zimówki..... (no comment)
czy podczas rutynowej kontroli jakiś policjant się do tego przyczepi? nie mam teraz za bardzo kasy na komplet opon...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 23:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 23:47
Cieszyn napisał/a:
Od zakupu mam koła poprzedniego właściciela. Na przodzie jakieś letnie chińskie, na tyle markowe zimówki
No comment.
Mniej ważne jest Twoje i innych bezpieczeństwo, ważniejsze czy policjant się przyczepi
Niemiecki policjant pewnie się przyczepi- oni są bardzo dokładni podczas wykonywania swojej pracy.
Jugol, Policja może dać mandat lub jak byś miał np usterkę i zawołasz ADAC i zauważą ta to mogą auta nie oddać Dopki jest profil jeszcze powyzej 1,6mm wszystko gra, zimówki nie graja roli bo wolno je używać jako letnie aż nie spadnie bieżnik poniżej 1,6mm
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Jugol, Nie robię tobie tylko koledze bo mowie jak jest w przepisać. Ważny jest tylko wysokość bieżnika i tyle na nic więcej nie będzie patrzył policjant w Niemczech. Dopki dwa jednakowe opony są na jeden osi to git A BTW bardzo mu się musi nudzić żeby patrzeć na opony
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 08:51
Remi55 napisał/a:
Jugol, Policja może dać mandat lub jak byś miał np usterkę i zawołasz ADAC i zauważą ta to mogą auta nie oddać Dopki jest profil jeszcze powyzej 1,6mm wszystko gra, zimówki nie graja roli bo wolno je używać jako letnie aż nie spadnie bieżnik poniżej 1,6mm
Od zakupu mam koła poprzedniego właściciela. Na przodzie jakieś letnie chińskie, na tyle markowe zimówki
No comment.
Mniej ważne jest Twoje i innych bezpieczeństwo, ważniejsze czy policjant się przyczepi
Wyobraź sobie, że nie szaleje jak wariat i zwracam szczególną uwagę na bezpieczeństwo na drodze (nie tylko ze względu na opony jakie mam na samochodzie). Nie pytałem się o to czy takie opony są bezpieczne i "ile się wyciągnie na takich $#%@ oponach", bo sam sobie potrafie odpowiedzieć na to pytanie. Tak się składa, że auto mam dość niedługo i po prostu nie stać mnie jeszcze przed tym wyjazdem, żeby kupić jakiś sensowny komplet opon. Dlatego pytam się o to co mnie najbardziej interesuje: czy przepisy zabraniają w niemczech lub czechach jeździć na zimówkach albo na mixie zimówki/letnie? Jak rozumiem z poprzednich wypowiedzi - nie zabraniają.
na to wychodzi że nie ma zakazu, nie znalazłem takich informacji popartych przepisami prócz głupich komentarzy małolatów, którzy nie mają pojęcia co piszą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum