Najbardziej zależy mi na wyciszaniu szumów - SQUELECH. Nie wiem jaki zestaw byłby odpowiedni bo po prostu nie znam się na tym na tyle dobrze. tyle co czytałem myślę że nie wystarczy a chce mieć dobry zestaw. Albo po prostu jeśli ktoś chce może zajrzeć tutaj: http://allegro.pl/listing...1&change_view=1
i wybrać to co sprzedający ma w ofercie ponieważ myślę że wybiorę się na ulice Łodygową 20 w Warszawie kupie i od razu mi zamontują i zestroją. Ponieważ od dłuższego czasu mieszkam w Zielonce pod Warszawą i będę miał blisko. A pochodzę właśnie z trochę dalszych okolic Białegostoku.
Myślę że będą jakieś sugestie i rady. Czytałem dużo na forum ale sam nie umiem się zdecydować. Cena powinna być w moim zasięgu na dobry sprzęt. Nie musi to być sprzęt za tysiaka wypas. Tylko prosty w obsłudze, dobrze redukujący szumy i posiadający zadowalający zasięg. Myślę że tak 350zł powinno wystarczyć. A będę bardzo zadowolony jeśli bedzię to mniej. Za bardzo się już rozpisałem. Myślę że uwagi forumowiczów będą przydatne. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Lukasz08, podstawa to markowa, długa, dobrze zestrojona antena. Nie daj się naciągnąć na żadne Hustlery, Sunkery, Presentery i wszelkiej maści podróby Missouri, bo to straszny shit. Nie bierz też anteny krótszej niż 1 m. Osobiście polecam jak zawsze Sirio ML-145.
Co do radia... Uniden 520 XL, Lafayette Atena (posiadam i sobie chwalę).
Z tym co napisałem powinieneś zmieścić się do 350 zł i nie zrazisz się od razu do CB, co może nastąpić jeśli kupisz jakieś najtańsze badziewie + antenę 60 cm
Skoro masz blisko, podjedź na miejsce, zobaczysz co Ci zaoferują i napisz na forum.
Dobrze będzie jeśli w temacie wypowie się również kolega Remi55
Lukasz08, No co do Radia to w sumie Midlany są ok ale minus tych radyjek są ich gabaryty żeby to upchać w 25
Dlatego dla mnie w 220 i 25 było ważne mały gabaryt radia żeby się mieścił w miejsce na kasety w środkowej konsoli.
Ja przygode z Cb z Unidenem 520 i Sirio ML 145 zacząłem i do teraz sobie chwale chodz tylko na inne radio zmieniłem bo mi brakowało multibandu za granica.
W sumie to byś to miał już nawet zestrojone bo antenka jest do 220 i 25 strojona Więcej info pisze w linku o sprzedaży.
Co do antenki do poniżej 1m ja bym nie brał optymalnie 150cm lub więcej. I jak kolegi wyżej pisze markowa antenkę kup a nie będziesz narzeka bo kultura pracy będzie jak trzeba. Ja bym polecił Sirio bo jakoś do ceny pasuje lub Prezydenta jak chcesz przepłacić ale jakość teraz na duży plus
Jak na początek to bym radził mięć SQ i RF-Gaina bo RF-Gain się naprawdę super na miasto przydaje. Zwiększą do kulturę pracy radia w dużym zakłóceniu
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Więc myślę że antenę już mam wybraną i będzie to Sirio ML 145. Bo nie chcę przepłacać. No i mam pytanie do REMI55. Czy te radio uniden 520 xl które masz na sprzedaż posiada te bajery jak RF-gain a także SQ??? No i czy w ROVERKU 25 zmieści się te radio w środkowym panelu? Byłoby bardzo fajnie. I jeszcze jedno czy ta antena Lafayette jest naprawdę dobra i jaką ma długość. Myślę źe umiałbym zamontować wszystko, najwyżej poradziłbym się na forum.
He no widać że za bardzo się nie znam na tych rzeczach. Po niedzieli skoczę do tego punku sprzedaży i obadam CB do roverka i myślę że kupię mu taki prezent na początek. Tylko wciąż zastanawiam się jakie radio wybrać. Może ktoś mi poleci jakieś konkretne modele to zapytam się w tym sklepie czy takie posiadają. Nie chcę się bawić w jakieś nie sprawdzone modele i jakbym miał się zawieśc. Myślę że około 220zł wystarczy na radio bo antena o której pisałem pewnie około 110zł. Czekam na wasze propozycje.
Uniden 520 ma RF-Gaina jak i SQ Masz nawet szybki włącznik na kanał 19, wzmocniony mikrofony oryginalny, przełącznik na 5 i 0 Oraz funkcje Talkback z regulacja głośności
Radio się mieści w srodkowa konsole tylko trzeba z tylu wywiercić otwory żeby kabel od anteny przeciągnąć
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
A twój UNIDEN którego masz na sprzedaż w dobrym jest stanie? Działa poprawnie? I antena też dobra. Już jestem w 75% przekonany że kupię od Ciebie ten zestaw. Nie chciałbym natknąć na oszustów ze sklepu którzy potrafią wcisnąć wszystko. A tutaj mam sprawdzony, zestrojony i pewny sprzęt. Proszę o więcej informacij na PW. Oczywiście jeśli można.
Lukasz08, uniden jest w dobrym stanie i nic mu się nie działo i działa. Zwiedził pol europy Uważam ze największy plus unidena jest to ze więcej łapie z mniejszym szumem niż np moje nowe Radio Team TS-6 Multi
Co do antenki to ja użytkuje jeszcze cały czas
To jak antenka jeszcze nie do sprzedania jest czy jak? Bo taki zestawik to by mi się przydał jak najszybciej. Ponieważ szykuje się w sierpniu na 3 dłuższe wyjazdy. A antena jest też w dobrym stanie? To kiedy dogadamy szczegóły itp... Szczerze to się zdecydowałem. Zależy mi na trwałym i dobrym sprzęcie. A na dodatek ładnie się w ROVERKA wkomponuje.
Lukasz08, No antenka jest do sprzedania Tylko na razie nie mam innej wiec używam Sirio nie ukrywam ze chce sprzedać ten zestaw i kupić sobie antenkę 2metrowa sirtel Santiago
antenka jest jak najbardziej w dobrym stanie. To wyśle tobie PW z szczegółami
Zamierzam wymienić radio na lepsze, bo jako początkujący kupiłem sobie zestaw Alan 109 + antena sirio ml 145. Antenę moim zdaniem jest dobra, więc ja sobie zostawię.
Problem mam taki, że nie wiem jakie radio wybrać do 400 zł. Macie jakieś propozycje?
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
Nad gabarytami się nie zastanawiałem. Miło było by jak by był podobny do wielkości tego mojego alana:P
Ogólnie bardziej chodzi mi żeby radio było dobrze wykonane.
Czytałem na temat Johnnego II ale bardzo trudno go kupić. A III tez jest dobra?
I czym różnią się te 2 radia, a mianowicie Harry od Johnnego?
mariuszlol23, Ja bym kupił Johnny 2 lub Harry 2 bo są małe radia i dobrze wykonane moim zdaniem jak na ich gabaryt. Ja masz więcej pieniędzy na Cb to kup Harry 3. Rożnica miedzy Harry a Johnny zawsze było ze Harry miał FM i kilka innych drobnych bajerów.
A powiedz mi coś na temat tego radia Team TS-6m. Dość ciekawa propozycja, tylko mało opinii jest na temat tego radia i czy jest dostępne w Polsce?
Teraz też czytałem, że w Johnnym jest problem z automatyczną blokadą szumów, że trzeba ją dostrajać, czy to prawda?
mariuszlol23, Ogólnie tak pasuje dostroić ASC bo w niektórych modelach za dużo wycina. Nie jest to nic strasznego i jak kupisz z gwarancja możesz to za koszty wysyłki dać sobie zrobić w serwisie Presidenta. Nie jest to nic strasznego czego trzeba się bać
Samemu tez można zrobić bo jest sporo opisów tego
Co do Team Ts-6m to ja go obecnie używam i jestem zadowolony bo szukałem małego radia Jedynie tez trochę wadliwe ASC ale ja to mało co używam, a sobie trochę dostroiłem i jest lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum