Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 22:36 [r400]3 tys i nie spadaja
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
witam wszystkich forumowiczow prosze o pomoc jestem nowy ale mam problem z moim roverem 400 silnik 1.6 rok 98 kupilme go nie dawno wszytsko bylo dobrez nagle na luzie mam obroty dochodzace do 3 tys nie nie chca spasc myslalem ze to silniczek kkrokowy kupilme uzywany ale dalej to samo niewiem czy trzeba zresetowqac komputer zeby nowy zaczla dzialac z tego co czyutalem pisza tez ze moze tez byc przepustnica mogl by ktos pomoc w tym temacie co zrobic zeby bylo dobrze bo pali jak smok z gpry dziekuje
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 22:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zrobić to co pisze dzelo23, i do tego wymontować przepustnicę i dokładnie ją wymyć w środku w benzynie ekstrakcyjnej, do tego jeszcze przesmarować lekko obydwa końce tej klapki co jest w środku przepustnicy.
Może też dostawać się do przepustnicy lewe powietrze.
Do przepustnicy dochodzi rurka od komputera,w miejscu gdzie rurka wchodzi do przepustnicy powinna być uszczelka u mnie jej brak i dopuki nie uszczeliniłem tego sylikonem to dostawało się powietrze i miałem to samo.
Czyli wzrost obrotów, zawieszanie się obrotów, przyspieszał samemu.
Nie wiem tak naprawdę czy chodzi tu bardziej o lewe powietrze w przepustnicy czy raczej w komputerze.Może komputer za pomocą tego połączenia reguluje dawkę paliwa?
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
moze ta rurka jutro ja zobacze bo tak jak koledzy wczesniej pisali wyczyscilem wszytsko i dalej bez poprawy obroty 3 tys jak byly tak sa a auto pali jak smok a da sie go podlaczyc pod kompouter zeby cos wyszlo jak top usterka czy w tym roku jeszcze nie bylo takiego bajeru orientujecie sie jak by do salonu podjechac
ciufa przepustnice czyscilem a nie mam innej zeby zobaczyc czy to to czy jest wadliwa bo kupilem juz silniczek krokowy i to nie to tez tak nie chce robic metoda prob i bledow bo zbankrutuje ale jak wrzuce bieg to normalnie obroty spadaja i jak jest na biegu to normalnie jedzie wiesz moze jaka jest tego usterka bo juz szczerze powiedziawszy mam juz nerwa na te obroty
[ Dodano: Wto Paź 04, 2011 23:14 ]
koledzy juz wiem co to jest podlaczylem do kompa i wyszlo ze przepustnica jest walnieta musze ja wymienic i bedzie wszytsko ok dzieki za pomoc
tak to tylko wystarczy zrobic a nie wiesz czy ktos chcial by kupic silniczek krokowy bo kupilem ale okazalo sie ze to nie to i mam na zbyciu jak bys cos wiedzial to daj znac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum