Wysłany: Sob Sie 13, 2011 17:17 Matbia - Był R620Di Jest A3 8L 1.8T ARZ 150HP
EDIT 13.09.2012:
Ogłaszam że Ten Roverek Ma nowego Właściciela!
Będzie teraz jeździł w Niepokalanowie.
Pozdrowienia i Szerokości!!
Witam!
Chciałem zaprezentować Mojego Rovera 620Di
Rok Produkcji: 1996 (pierw. rej. 1997)
Kraj Pochodzenia: Holandia (pierwszy właściel w kraju)
Przebieg: 248 tys. km
Wyposażenie:
* Przód Elektryczne Szyby
* Podgrzewane Lusterka
* Podłokietnik Przód oraz Tył (dokładane)
* Klimatyzacja (dokładana Diavia - Nie działa )
* Tempomat
* Welurowy beżowy środek
* Alufelgi 17stki - Rovera
* Radio Pioneer + wzmacniacz JVC + skrzynia JBL
* Głośniki przód : Clarion, tył: oryginał, gwizdki w oryg. miejscach : Alpine
* CB radio Uniden - wmotowane na stałe w kieszeń pod Radiem
Dotychczasowe Modyfikacje:
* Zmiana podświetlenia zegarów na białe - Taśmy LED
* Czerwone wskazówki - Lakier
* Białe podświetlenie Tablicy - listwy LED
* Postojówki Białe LED
* Żarówka w Podsufitce, W Bagażniku, schowku - Biała LED
* Zmiana podświetelnia przycisków światła przeciwmgielnego i podgrzewania szyby Tylniej na czerwone (dopasowane pod Radio)
* Wygłuszona tylnia część dachu oraz półka tylnia - maty bitumiczne
* Wygłuszenie drzwi prawych przód ( Lewe drzwi do wymiany dlatego narazie nie wygłuszam)
* Światło obrysowe w boczku drzwi
* Zmiana materiału na podsufitce (z powodu odklejenia się starej)
* Podkręcenie Ciśnienia Doładowania Turbo do 1.2 Bara
* Przednie Nerki w Czarny Połysk
* Zdjęte oznaczenia z klapy (został tylko znaczek)
* Przydymione Kierunkowskazy Boczne
(23.09)
* Przyciemnione Lampy Tylnie (Światło wsteczne i kierunkowskazy)
* Zmiana podświetlenia nawiewów - Białe LED, czerwone LED przyciski + pokrętła
* Biały kolor zegarka
* Podświtlenie nóg kierowcy i pasażera Białe Taśmy LED zapalane przy otwieraniu drzwi oraz z dodatkowego przełącznika przy drzwiach zamkniętych
(01.10)
* Wstawiona Czarna Siatka w zderzak
(05.10)
* Podświetlenie podłoża po otwarciu drzwi (Białe LED w boczku drzwi)
(08.10)
* Podgrzewane Lusterka (maty grzewcze, włączane razem z podgrzewaną szybą)
Kolejne mody z biegiem czasu jak przeprowadze postaram się dodać wraz ze zdjęciami
Jak narazie w moim posiadaniu rok i dwa miesiące, i jestem bardzo zadowolony bez groźniejszych usterek zrobiłem juz 42tys. km i jak narazie mnie nie zawiódł.
Wszystkie Zdjęcia na moim PhotoBuckecie pod adresem:
W zderzak gdzie irytowały mnie widoczne wszystkie rurki od chłodnic itp itd wstawiłem czarną metalową siatke o to efekt myślę że wygląda nie najgorzej i nie burzy harmonii auta z klasą
Srebnej nawet bym nie miał śmiałości wstawić Podchodziło by już pod typowy wiejski tuning, a to po prostu ładnie maskuje te rurki, a oryginalnie tam powinno coś być czy w każdej 600stce brakuje tam takie zaślepki
Apropo Gałki może jakiś namiar na taką?? Podoba mi sie
Dziś ciepła sobótka więc trzeba było coś pogrzebać mam hopla na punkcie światełek i LEDów to chyba widać o to kolejne mody:
1. W Prawe drzwi dołożona lampka - obrysówka w boczek (miałem tylko w lewej)
Podświetlenie Podłoża po otwarciu drzwi
2. Zmiana podświetlenia schowka na białe LEDy - oczywiście 3 diody z listwy w sylikonie
3. Ponieważ kupiłem 10 sztuk postojówek LED jakieś 2 miesiące temu i zostały mi już dwie dobre tzn. reszta po jakimś czasie zaczynała mrugać i w końcu kończyła swój żywot... postanowiłem sam coś wystrugać... w użycie poszły oczywiście diody LED w silikonie (3sztuki) efekt przerósł moje oczekiwania!! Zobaczymy jak długo będzie świecić
Co do światełkologi - lubie dłubać i coś zmieniać żeby mój samochód nie był taki jak reszta i czymś się wyróżniał, dla mnie żółte żarówkowe światło jest "biedne" i brzydkie i odrazu dodaje lat i tak już staremu samochodowi a nasze fury to przecież limuzyny do tego te blade pomarańczowe przyciski dla mnie tragedia, dodałem coś do siebie tak naprawdę to tylko podświetlenie nóg i podłoża jest dokładane ale taki patent jest w wielu nowych samochodach i tylko go skopiowałem. Jakbym chciał zrobić wioche to dodał bym święcące spryskiwacze, antenke, wentyle, neony pod spód auta itp...
Co do CB - według mnie doskonale tam pasuje, nie jedna osoba która widziała to na żywo myślała ze to oryginalnie wpasowane, ale liczę się z Twoim komentarzem
Co do obrysówek - Szukaj od Hondy Concerto idealnie pasuje Jak kupiłem za grosze z giełdy na forum Hondy
Dziękuje za komentarze i oceny Pozdrawiam i zapraszam to obserwacji tematu. Z wiosną kolejne małe mody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum