Wysłany: Pon Lis 07, 2011 18:05 [214 Si 99r]Nie odpala...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam, mam problem z autem, wiec moze zaczne od poczatku.
Po pierwsze, nie bylo mnie okolo miesiaca w domu, wiec auto niestety stalo nie ruszane i teraz nie odpala..
Myslalam ze to akumulator, ale jest naladowany a auto niestety dalej nie odpala..
Mam podejrzenie ze moga to byc swiece, bo pasowalo je wymienic juz chwile temu, ale wczesniej nigdy nie mialam problemu z odpaleniem..
Bardzo prosze o jakies odpowiedzi, podpowiedzi i sugestie..
Ostatnio zmieniony przez natalcia Sro Lis 09, 2011 12:28, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 18:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podłącz akumulator, wsiądź do samochodu i naciskaj na pilocie przycisk zamykania do momentu, w którym zadziała centralny zamek. W ten sposób synchronizuje się pilota z immobilajzerem.
Temat był wielokrotnie poruszany, więc następnym razem użyj wyszukiwarki.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Lis 07, 2011 18:20, w całości zmieniany 1 raz
o boze fakt.. przepraszam za moje niedomyslenie
a jakas sugestia, dlaczego nie odpala? i co jesli pilot dalej nie bedzie dzialal nawet jesli zrobie to co napisales?
Ok, dziekuje bardzo ale pojde dopiero jutro bo aku sie narazie laduje
i mam nadzieje ze pomoze, ale gorzej z tym odpalaniem, bo gdyby to byl aku to chyba by na kablach odpalil... no ale i tak dziekuje bardzo!
Immo blokuję rozrusznik i pompę paliwa, skutkiem czego jest brak możliwości odpalenia samochodu. Nie obejdziesz tego próbując odpalić samochód na kable.
Witam koleżankę z Tarnowa.
Jeżeli czerwona kontrolka między zegarami zgaśnie to immo jest odblokowane i silnik powinien zapalić.
Bardzo rzadko się zdarza, aby przez świece nie odpalał silnik, zwłaszcza jak nie ma gazu.
Witam rowniez
rozumie wiec ze aby odblokowac, musze naciskac pare razy zamykanie, tak?
i czy jest mozliwe, ze przez to ze auto tyle stalo, cos sie podzialo z immo i dlatego nie odpala?
Jeśli aku był odłączony byc może coś tam odbiło mu i pilot należny powtórnie zsynchronizować z immo poprzez otworzenie drzwi kluczykiem, wejściem do środka oraz parokrotnym nacisnieciu przycisku zamykania aż do momentu kiedy się zamknie centralny po czym odblokować immo przyciskiem do otwierania i cybi. Jeśli nie działa to możne spróbować wymienić baterie i powtórzyć czynność synchronizacji a jeśli to nie pomoże to o ile posiadasz 4 cyfrowy kod do awaryjnego odblokowania immo wprowadzić go i podjechać gdzieś na komputer. A jesli nie to laweta
OK, to dalej...
Jak przekręcasz kluczyk na 2 pozycję to czy słyszysz pompkę paliwa? (w okolicy tylnego prawego koła) (pompka nie załącza się po każdym przekręceniu kluczyka na 2, musisz odczekać jakiś czas na wyłączonej stacyjne i wtedy przekręcić na 2 pozycję ... myślę że 20 minut wystarczy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum