Wysłany: Pią Lis 18, 2011 07:09 [R45] Nie chce odpalić po krótkim postoju
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam.
Jak w temacie. Moje auto po krótkim postoju nie chce odpalić (do 0,5h), w ogóle nie kręci, wszystkie kontrolki świeca się jak należy, nie przygaszają się. Na zimnym silniku, po tygodniowym postoju zapala bez problemu. W czym może to być problem?
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Lis 18, 2011 07:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 07:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź na rozruszniku osadzenie takiego kabelka czarnego. Jest on na wsuwce i może trzeba przeczyścić. Jak nie to to trzeba by dac rozrusznik do sprawdzenie lub stacyjka nawala.
Ale jak to był rozrusznik lub stacyjka to by nawalało niezależnie od tego czy silnik jest ciepły czy zimy (tak mi się wydaje). A to mi się dzieje przy krótkim postoju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum