Wysłany: Czw Gru 29, 2011 13:20 [Rover200 97r 2.0SD 86KM] Tuning silnika (proszę o foto)
Jak wiadomo przy roverku szału nie ma każdy przy tuningu poleca:
Podkręcenie dawki
podkręcenie turbo-mam
montaż IC- w 2012r zrobię
Wywalić kata- -||-
i tu moja ciekawość zaślepić EGR, odłączyć ODMĘ kiedyś widziałem foto tego ale z 4 godziny przeszukiwałem jak to może wyglądać ale niestety nic nie znalazłem pokombinowałem przy roverku ale nie wiem jak to powinno wyglądać.
Może macie koledzy foto tej przeróbki??? Proszę o waszą pomoc.
_________________ Łukasz
Ostatnio zmieniony przez lukasz18 Czw Gru 29, 2011 16:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 13:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jaką kolego masz moc teraz??ja planuje zmianę sprzęgła, włożyć intercooler, podkręcić pompę i turbo. Poczuje cos??o ile obrotów przekręciłes cięgno od turbiny??i ile śrubkę od pompy??chce zrobić takie ustawienia jak ktoś ma i jeździ i jest to sprawdzone żeby nie było tak że za dużo paliwa do powietrza albo odwrotnie-wiesz o co chodzi.PZDR
[ Dodano: Czw Gru 29, 2011 13:30 ]
a takie fotki egr'a to widziałem wczoraj.zaraz poszukam i wyślę
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Odma to taki wąż ktory idzie od pokrywy zaworów do ryry (przed turbiną) doprowadzającej powietrze do turbiny. A na celu to ma spalanie par oleju. Na w/w fotce nikt odmy chyba nie zatykaol. Mysle ze foto bylo zrobione podczas prac nad silnikiem.
[ Dodano: Czw Gru 29, 2011 15:15 ]
foto zapozyczone tu z forum
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
egr zaślepiony dobrze ale z tym bezpiecznikiem topikowym w odmie to głupi pomysł, jak puściła by opaska i by wleciał to uszkodzi turbinę albo i silnik, lepiej coś nasadzić
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Gru 29, 2011 16:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum