Wysłany: Wto Sty 03, 2012 19:30 [R75] Głosniejsza praca silnika
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem roverka 75, lecz ostatnio miałem problem z temperatura - wymieniłem termostat i jest ok, ale wydaję mi się ze silnik zaczął dużo głośniej pracować.
Jak kupiłem samochód to na biegu jałowym silnika W OGÓLE nie było słychać w kabinie, nawet czasami musiałem nerwowo patrzeć na obrotomierz bo się zastanawiałem czy mi przypadkiem nie zgasł. Po wymianie termostatu jest dużo głośniej, lecz dźwięk słychać jakby z okolić alternatora. Proszę o porady co to mogło się stać Jutro nagram jakiś filmik i wrzuce bo dzisiaj to już za ciemno jest.
A tak przy okazji... 1 lutego jestem umówiony z gazmanem w zabrzu na montaż instalacji STAG300 ISA 2, może wie ktoś coś na temat tej instalacji, jak się sprawuje itp.
Czy w przypadku założenia LPG muszę wymienić olej na jakiś specyficzny do lpg?
Pozdrawiam Adam
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Sty 04, 2012 13:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w przypadku LPG powinieneś częściej pilnować i wymieniać przede wszystkim świece, kable no i olej też nie zaszkodzi. Co do głośniejszej pracy, chodzić głośniej może wszystko, nagraj pokaż może altek ? może pompa wspomagania ? napinacz ? rolka ? itd...
ps: nie gazuj tak pięknego auta ! gaz jest dla golfów ! chyba że robisz 40tys rocznie w co wątpię
jestem biednym studentem i nie bardzo mnie stać, żeby wydawać 600 zł na paliwo co miesiąc a na montaż instalacji mam dodatkowo 700 zł upustu.
to trza było punto kupić, pamiętaj że instalacja to nie tylko gaz i jazda, pewne podzespoły zużywają się szybciej, inne przez gaz i zazwyczaj trzeba regulować i wykonywać inne pierdołki, 90% osób które u mnie bywa z gazem zawsze słyszę " coś z tym jest nie tak muszę jechać do gazownika" każde 100 zł to sobie przelicz ile musisz km walić żeby być do przodu, to nie jest tak jak się innym zdaje... jako biedny student ile Ty km zrobisz rocznie ?:) a co do tematu tak jak wyżej, nasłuchuj nagraj lokalizuj
a już obliczyłem, robisz ok 1000 km miesięcznie, to Ci się w ogóle nie opłaca. Nawet w najmniejszym stopniu. Ale co ja tam będę mówił, się przekonasz:)
Nie musisz mnie ostrzegać, wiem dokładnie o czym mówisz, ponieważ 2 lata miałem lanosa w gazie:) Na chwilę obecna robię ciut ponad 1 k, ale powoli kończę studia, pójdę do pracy więc dystans się zwiększy, staram się myśleć przyszłościowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum