Nie ma rzeczy niemożnych....
Od stycznia 2006r nie ma możliwości zmiany nadanej już kategorii zdrowia, ale jak już pisałem wcześniej nie mam pewności co do aktualnych rozporządzeń.
apples napisał/a:
Tu nie byłbym taki pewien. Kolega miał E i zmienił na A i aktualnie pracuje w policji. Wiele się słyszy o cudownych ozdrowieniach, rehabilitacjach, itp.
jeśli chodzi o CUDOWNE UZDROWIENIA to powiem krótko: MASZ KASĘ , MOŻESZ WSZYSTKO.
Jeśli chodzi o służbę w policji to tam akurat nie ma znaczenia jaką kategorię masz wbitą w książeczce wojskowej bo stawiasz się na odrębną komisję lekarską i tam definiują Ci na nowo kategorię zdrowia. wiem bo mój szwagier z wadą serca i kat. D miał możliwość służby w policji....
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 08, 2012 12:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Piszesz, że ową kategorię dostałes ze względu na wzrok. Wszystko zależy od tego jaką masz tą wadę wzroku. Wzrok jest w wojsku b. ważny. Powodzenia Ci życzę w osiągnięciu celu
Poczytałem, poczytałem i kategoria na szczęście nie ma znaczenia w moim przypadku pomijając że w wykazie przy moim schorzeniu jest "A/D" a dokładniej chodzi o oczopląs (znikomy o ile dobrze pamiętam stopień) więc tak jak mówiłem miałem wybór ale w przypadku chęci "wcielenia" do wojska kazdy kandydat przechodzi osobną komisję lekarską i nie ma znczenia ta z książeczki, o tym już wiem na pewno, jest się kierowanym na osobne badania, pomijam już kwestię ich dokładności i ilosci tych badań.
Czekam na kontakt w sprawie...hmm... pleców bo mam informację od wtyki z WSOSP w Dęblinie, że ze "słabym kregosłupem" nie ma co startować.
Nie dziękuję i trzymajcie kciuki jeszcze chwilę
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Wydryszek, co do zmiany kategorii, to zależy na jakiego lekarza trafisz, chodzi o to, że nie każdy lekarz będzie chciał podważać diagnozę swojego kolegi po fachu.
A i czy przeanalizowałeś wszystkie za i przeciw wstąpienia do armi? Zapoznaj się ze zmianami emerytalnymi jakie mają być wprowadzone w życie, dla nowo wstępujących.
Z doświadczenia wiem, że nie jest już w armii tak kolorowo jak było kiedyś.
Wizard_gp pewnie jest tak jak mówisz, procedura jest oddzielnych badań a jaka jest rzeczywistość to wiedzą tylko zainteresowani z drugiej strony.
Zaraz poszukam tych zmian bo szczerze mówiąc przeszło to obok mnie bez echa, nie myślałem że już prace nad zmianami sąbardzo zaawansowane.
haszczyc bardzo by mi sięprzydała taka informacja. Pomijam już fakt, że na mojąobecną wiedzę jest to uczelnia a przynajmniej kierunek cywilny bez stopni, wszoleń wojskowych itd. ale informacja z peirwszej ręki będzie najlepsza
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum