xaoo, Możesz wyciągnąć najpierw skrzynie lub odłączyć i potem silnik. Wyciąga się tak samo tylko sensu to jakoś nie ma bo więcej roboty żeby skrzynia została w środku.
Co do śrub to tylko bardzo długi klucz i walenie młotkiem je popuści. Ja miałem ten sam problem to pamietam ze jedna śrubę odkręcałem kluczem nasadowym z ramieniem 1,5m a drugi kumpel walił na nasadkę kluczem i dopiero puściło.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
tak jak Remigiusz, napisał długie ramie i musi puścić nie ma innej opcji a jak rozdzielisz skrzynie od silnika to będzie dużo więcej motania niz to wszystko warte
W R200 i R25 Diesel nie wyjdzie ani nie wejdzie w zestawie Przerabiałam to kilka razy.
Raz sie to udało ale z mechanizmem poziomującym - trzeba było ustawić silnik w pozycji praktycznie pionowej wjechać skrzynia a później poziomować a i tak nie obyło się bez problemów.
W żółtym MG udało się wjechać silnikiem ale tam było rozebrane wszystko dookoła i silnik był goły. Najprościej zdjąć skrzynie a później silnikiem wyjechać do góry.
W swoim 220 sdi wyciągałem silnik 2 razy i Ci powiem ze bez wyciągnięcia skrzyni się nie da,trzeba najpierw wywalić skrzynie,dopiero potem silnik.Nie starczy ci miejsca żeby na tyle odciągnąć skrzynie od silnika żeby on wyszedł.a brakuje dosłownie może ze 4 cm.
Kapussta23, Co jak to nie wyjdzie w całości, pewnie ze wyjdzie silnik razem z skrzynia. Miejsca jest dosc, Anglicy np wyciągają je najchętniej od dołu w całości Ja swój od góry wyciągałem normalnie i wszystko mi wyszło bez komplikacji. Dopiero w garażu skrzynie odkręciłem już swobodnie sobie.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Chodziło mi o to ze nie wyjmiesz silnika górą bez wyciągania skrzyni.Czytaj uważnie.Sam walczyłem z tym ze 30 min bo nie chciałem ruszać skrzyni tylko wyjąć sam silnik,ale i tak się nie dało.
Kapussta23, To jakim cudem mi się to udało wyciągnąć silnik razem z skrzynia w całości górą Trzeba go trochę pod katem wyciągnąć ale wyjdzie bez problemu. Sam to wyciągałem jako jedna osoba tylko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum