Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) Do akcji dołączyli się: Warszawa: 23.01.2012r o godzina 15.45. Ruszamy z pod parkingu na ulicy Smolnej w Warszawie. Trasa będzie przebiegać ulicami przy ważniejszych urzedach: Belwederska, Smolna, Wiejska itp. kontakt: 511-185-044 Tomasz Rudzki Kraków: Blokowana będzie droga krajowa nr 7 Zbiórka 28.01 godz 12:00 Stacja BP przy ul. 29 listopada (przy wylocie w stronę Warszawy) Organizator Dariusz Piwowarczyk 509-893-858 Nowy Sącz: Blokowanie Gorzków od Białego Klasztoru do Reala Zbiórka - 28.01 godz 12:00 Nowy Sącz JOJO na wprost MC DONALD Bielsko Biała: Blokowana będzie droga szybkiego ruchu. Zbiórka -28.01 godz 12:00 Bielsko Biała Parking Auchan, obok przystanku autobusowego Organizator - Sylwester Gorząd 514-951-115 Busko Zdrój: Blokowana będzie droga krajowa nr 73 Zbiórka - Busko Zdrój 28.01.2012 godz 12:00 Stacja BP przy wylocie na Kielce Organizator - Albert 506-692-843 Tarnów: Blokowana będzie Droga Krajowa numer 4 na odcinku Tarnów -Wojnicz . Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą z prędkością 30 km/h. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 przy Galerii Tarnovia Organizator protestu w Tarnowie --- portal ---radlow.cba.pl Radom: Blokowana będzie droga Radom - Tarczyn Zbiórka kierowców 28.01 godz 12:00 przed kościołem we Wsoli (pomiędzy Wielogórą a Jedlińskiem) Jeżeli zechcesz zorganizować tego dnia protest w swoim mieście daj znać: tel 886-33-07-33 lub yasiu@forumbrzeg.pl >>>>>SKOPIUJ I WKLEJ NA KILKU DOWOLNYCH FORACH!!!<<<<<
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 08:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie mówię, że to idealne ale najlepiej nie robić nic???
mogli by właśnie zablokować drogi i lotniska podczas euro był by skandal, polaczki by poległy, był by śmiech i nie pchali by się tam gdzie się nie nadają, w dodatku te nasze "orły" zarabiające po 20k miesięcznie a nie mogę wygrać z drużynami za przeproszeniem 3go świata... to jest żenada
tylko szkoda że polacy nie umieją sie organizować...może jak paliwo zdrożeje do 10zł to wkońcu ruszą dupy i wyjdą na ulice,tylko kto sobie będzie wtedy mógł pozwolić na taki protest? bo przecież jazda 30km/h nie jest ekonomiczna...
[ Dodano: Sob Sty 21, 2012 10:56 ]
a tak swoją drogą czemu taki protest w sobote kiedy jest najmniejszy ruch na drogach??nie lepiej w piątek po południu??
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
No właśnie ja bym chętnie pojechał, ale ironią tego całego protestu jest to że musisz najpierw zatankować to drogie paliwo przeciwko któremu protestujesz żeby tam dojechać, a akurat w chwili obecnej mnie na to nie stać
Do komentujących że to kijowa forma protestu - wymyślcie inną. Na pewno bardziej skuteczna będzie od ostatniej akcji z blokowaniem stacji.
Również tak uważam, zablokowanie trasy ma poważne skutki, odbije się na wszystkich (niestety) ale i da odpowiednie reakcje i sygnały dla władz, ale tak jak autor napisał, jak będzie po 10zł to może i się kto ruszy, bo póki co mamy w Polsce wygodny system społeczeństwa i modę na młode pary (w wielu przypadkach wymaganą przez realia zarobkowe) że pracuje dwójka mąż i żona, dziecko wcale albo jedno późnej jak się "dorobimy", 2gie to może może albo i nie, wiadomo 2 wypłaty to nie jedna więc paliwo po 5 czy po 7zł i tak się wsiądzie i pojedzie... kiedyś może i było mniej wszystkiego, może i ludzie byli biedniejsi, itp. ale relacje rodzinne, przyjacielskie były również inne, ludzie się widywali, spotykali, rodzina się zjeżdżała, obecnie - spotkanie chyba tylko na FB, albo komóra, i sms z życzeniami na święta czy urodziny, i to tylko dlatego bo przypomnienie ma telefon... szkoda gadać... za 10 lat przeczytamy, "Rząd DT i pociotów" był wspaniały, zlikwidował długi i pokonał kryzys...
Chore to jest to że mamy takie podatki do paliwa a za autostrady płacimy chyba najdrożej w Europie.
Podatki w UE powinny byc adekwatne do poziomy wynagrodzenia obywateli.
Politycy krzyczą że cena w Unii za paliwo jest taka sama.
OK tylko ile zarabia taki Niemiec, Francuz a ule dostaje na rękę nasz Kowalski.
Życie w Polsce jest bardzo bardzo drogie.
Ja już od kilku lat nie kupuje poważniejszego sprzętu i ubrań w Polsce.
Taniej wychodzi kupić w Anglii nawet z wysyłką do Polski.
To jest chory system, a potem się dziwią ze w Polskich sklepach nie ma klientów.
Jak ja Garniutur od Armaniego w GB kupuje za 1300zł a u nas krzyczą 2400zł.
To samo z częściami do auta 90% zamawiam z Ebay.
Diesla kupuje do Ruskich bo mam taka możliwość.
Ten kraj na własną prośbę idzie na samo dno i wcale się nie zdziwię jak dojdzie do kolejnego stanu wojennego u nas bo ludzie na ulice wyjdą.
Czy o tym nie będzie słychać wątpię bo już wczoraj mówili że kierowcy szykują protest blokując główne drogi w PL ostatnio bodajże we Francji przegłosowali że z każdą podwyżką paliwa obniżać będą akcyzę
U nas przy każdej podwyżce paliwa o 1 gr idzie 5 do góry ale jaki mi mamy piękny kraj jak paliwo idzie na świecie w dół to u nas tylko 2 gr do góry
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
O protestach slyszy sie nie od dzis i efektu nie widac.
Zreszta ciezko jest zorganizowac duzy protest, bo kazdy ma swoje obowiazki-praca, rodzina, szkola itp
W Lidlu dostalem kupon promocyjny od 15 do 30 gr taniej na litrze przy zakupie ponad 20 litrow na schelu
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
No ja w takim korku stałem parę lat temu na niemieckiej autostradzie, jedynie 8 godzin, życie, ale nikt się jakoś na początku gdy zwalniało nie rozbił, raz pojechała do przodu pomoc drogowa, ale z tego co pamiętam nic związanego z powstaniem tego korka to nie było.
rozmawiałem z moją luba wczoraj o proteście i prawdopodobnie pojedziemy w sobotę do Wrocka o ile szef da mi wolne, na pewno nic się nie zmieni jeśli nie spróbujemy, więc zachęcam was do ruszenia tyłka sprzed kompa .
Pare minut temu wysluchalem wiadomosci w lokalnym radiu.Mowili o protescie.
Wypowiadal sie jeden Pan, ktory powiedzial, ze zaleje za 1 zl, pojdzie zaplacic banknotem 100 zlotowym( zalozyl, ze napewno nie beda mieli wydac ), popyta o rozne plyny do chlodnic, spryskiwaczy, oleje silnikowe.A po wszystkim umyje powoli szyby w swoim aucie.
Czy to wplynie na cene paliwa ? wg mnie nie.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
My - czyli klienci którzy tankują auta osobowe to jest pikuś.
Przyjeżdza koleś tirem i tankuje ropy za 5 czy 6 tysięcy, a ja obok za 30 czy 40 złoty.
Moim zdaniem dopóki transport drogowy się nie wkurzy to takie protesty nic nie dadza. Co innego jak tirowcy zablokują autostrady czy obwodnice dużych miast.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Tylko, że transportowcy tak szybko nie zaczną protestować, bo co najwyżej podniosą ceny swoich usług dlatego, że droższe paliwo, a każdy dzień przestoju dla nich to straty większe niż zapłacić za droższe paliwo.
Wyższe ceny przewozu towarów przeniosą się w końcu na ceny tych towarów, np firmy kurierskie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum