Witam. Ja miałem coś takiego kilka dni temu jak się otwierało drzwi to nie zapalało się światełko w kabinie a ręcznie można było włączyć. A wczesniej działały bez problemu.
Ja odłączyłem kleme z akumulatora odczekałem około minuty i znowu wszystko zadziałało, tylko pamiętaj żebyś znał kod do radia.
Przytrzymaj przycisk włączania światełka przez 5 sekund aż mignie. Będzie się zapalało po otwarciu drzwi. Zmiana funkcji oświetlenia w kabinie zmienia się poprzez 5 sekundowe przytrzymanie przycisku oświetlenia kabiny.
Ehhh To forum to zbawienie dla właścicieli i fanów Roverka Już się martwiłem że skończy się wizytą w serwisie a tu tylko taki pierdołek;) zauważyłem rano taki sam problem, w pracy szybciutko na forum i już po problemie (dobrze że zaparkowałem przy wejściu do firmy bo bym cały dzień o tym myślał:P)
Może miał ktoś jeszcze problem z zamkiem od kierowcy - nie otwiera się na pilota, zamyka się z pilota ale się nie otwiera i trzeba kluczykiem.
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 11:59 [Rover75]Oświetlenie kabiny
Witam
Wiem że temat wałkowany ale jakos nie odnalazłem lub nie chciałem odpowiedzi na moje pytania.
Nie mam oświetlenia w kabinie oraz bagażniku, żarówki sprawdzałem, bezpiecznik też.
Na kosce w przednim oświetleniu sufitu na stykach 2-4 mam takie napięcia:
- normalnie bez włączonego silnika przy zamkniętych drzwiach - 7.3v
- otwarte drzwi 5.03v
- włączony silnik zamknięte drzwi 8.38
domyślam się że powinno być w okolicach 12v, nie posiadam schematów bo nie mogłem ściągnąć.
Nie wiem jak za to się zabrać, może ktoś z doświadczonych użytkowników Roverka mi pomoże.
Chyba naświetliłem odpowiednio, jak coś to proszę pisać.
Mój rover 75 z 2004r. 1.8 benzynka anglik
pozdrawiam...
[ Dodano: Pon Mar 05, 2012 11:59 ]
... to może ktoś poda jakie u Was są napięcia. Chyba bez wizyty u elektryka się nie obędzie
rozumiem że myk z 5 sekundowym przytrzymaniem włącznika światła przerobiłeś?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum