Wysłany: Pon Mar 19, 2012 11:52 [R218] Demontaż radia w roverku.
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1995
Witam. Posiadam radio pioneer ke-1910 w moim roverku. Chciałbym je wymontować, ponieważ kupiłem lepsze i nie wiem jak się do tego zabrać. Po obejrzeniu i zdjęciu panelu nie widać żadnych śrubek. A mimo to siedzi że koparą nie ruszy.:D Jakieś sugestie?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po zdjęciu panelu i ew. ramki maskującej, po bokach radia powinienes mieć dwie szczelinki w które wkładasz klucze dołączone do radia (jesli takowych nie masz to coś płaskiego) po włożeniu z obu stron, sciskasz lekko ZTCP do radia i pociągasz do siebie. Gdy puści, wyciągasz, odpinasz kostki i to wsio
Coś płaskiego żeby weszło w te otworki, ale twardego i niełamliwego najlepiej coś w podobie fabrycznych kluczy. A do nowego radia nie dostałeś? coś na kształt tego:
Ja ostatnim razem wsadziłem pilniczki do paznokci i dało rade;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum