Witam. Jestem nowym forumowiczem. Zamierzam nabyć ROVERa 75, chciałbym zapoznać sie z wasza opinią na temat tego ROVERka. Bardzo proszę o komentarze odnośnie tego egzemplarza.
http://otomoto.pl/rover-7...-C23699830.html
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chłopie taka prawda ...
Ceny tych aut w niemczech zaczynają się od 3tyś.€ takich w miarę gdzie można jeszcze oko zawiesić.
Przez forum auta nie kupisz. Trzeba jechać na miejsce i wtedy można cokolwiek powiedzieć.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 09:34
lysyxmv6 napisał/a:
Chłopie taka prawda ...
Ceny tych aut w niemczech zaczynają się od 3tyś.€
niby tak ale próbowałeś sprzedać swojego R75?? ja próbowałem i przez pół roku może z 10 tel miałem i to większość w stylu - panie za 10 to bym może wzioł ale trzeba by go dobrze sprawdzić,dodam że mam auto w dobrym stanie a ceny wystawiałem różne, od 17 do 12tyś ale za bardzo na sprzedaży mi nie zależało więc śmigam dalej
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wiem,że przez forum nie jest się w stanie kupić ani sprzedać auta, ale ja tylko pytam czy ktoś kto już posiada Roverka i wie jakie mogą być defekty (wizualne) czegoś nie zauważył na fotkach co mnie mogło umknąć. poczytałem sobie na forum trochę i wiem,że są tu naprawde nieźli fachowcy i obserwatorzy. Auto jest niedaleko mnie więc pojade oglądnąć, ale chciałbym wiedzieć o co ewentualnie sprzedawce zapytać
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 10:54
możesz też jak bedziesz oglądać np poszarpać energicznie kierownice lewo prawo stojąc na zewnątrz,jak bedzie głośno stukać to maglownica do regeneracji...
Tak prawde powiedziawszy trochę boje się tego samochodu. Nie znam ROVERa. Boje się o cene części. Wiem, że rozrząd nie jest tani, ale nie nwiem jak to się ma z innymi podzespołami, jaka jest ich awaryjność. Nie znam nikogo kto by mi cokolwiek na temat tego samochodu powiedział
elementh, Rover 75 ma to do siebie że zawsze coś tam w czasie użytkowania wyjdzie i koszta są jakie są, ale wszystko wynagradza wygląd samochodu i prowadzenie ...
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 12:14
ale jeśli niemasz blisko jakiegoś dobrego normalnego mechanika i co najważniejsze jesteś zielony co do chociażby drobnych napraw typu wymiana klocków to ja bym odradzał 75
Poczytaj na forum i stronach klubowych, poprzegladaj co w ktorym silniku sie najczesciej psuje, mozesz posprawdzac ceny czesci na alegro, tomateam, nawet w garazu na forum ludzie podaja koszty utrzymania auta.
Nie napisales skad jestes, ale ja zawsze polecam podjechac na spot, poogladac, pogadac z wlascicielami. Moze sie przejechac z nimi, bedzie to lepsza nauka niz utopienie kasy i nauka na bledach Dowiesz sie u kogo warto z Roverkiem podjechac, ktory mechanik polecany i nie boi sie marki itp itd...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie. Aż tak źle to nie jest. Potrafię troche pogrzebać, tylko różne sprzeczne opinie o ROVERze słyszałem, np: " Kup, a zobaczysz które pół dnia jest dłuzsze, ceny części cię zabiją". A ja napaliłem się na to auto już pare lat temu, tylko że wtedy one były poza moimi mozliwosciami zakupu
[ Dodano: Pon Kwi 09, 2012 13:23 ]
Jestem z Krakowa
zajrzyj do watku spotow krakowskich, napisz do klubowicza z KRK postaraj sie umowic na spotkanie, jezeli nie bedzie w najblizszym czasie spota, w krakowie ja nawet znam nazwisko mechanika ktory sprawuje piecze nad R i MG z okolic wiec dramatu nie bedzie
Moze ja mialem szczescie, ale mam juz 3 MG i na ostatnie kupione niebite wydaje najwiecej, ale robie to po to zebym JA mial przyjemnosc z jazdy, kupujac wiedzialem, ze zeby byl ideal musze dolozyc, ale wychodzilem z zalozenia ze mechanike doprowadze sam powoli, wiec co miesiac robie, a to wysprzeglik- sam wyskoczyl, a to tarcze, a to rozrzad .... ale nie zaluje zadnego grosza, bo kupilem swiadomie.
Zapoznanie z marka pozwoli ci dokonac swiadomie wyboru. Ja go dokonalem wlasnie po spotkaniu na spocie zakreconych ludzi, ktorzy mi szczerze powiedzieli , kupujac ten silnik musisz patzrec na to i to, kupujac inny jest jeszcze co innego nie ma aut na wode i powietrze to jest skarbonka, w wiekszym czy mniejszym stopniu wazne zeby byla w mniejszym a dawala wiecej usmiechu i zadowolenia
Krakowska ekipa jest sympatyczna i jest kilka osob udzielajacych sie na forum z wiedza, na pewno sie nia podziela
zycze owocnych poszukiwan
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pamiętaj również jakie koszty akcyzowe niosą za sobą silniki powyzej pojemności 2litry a ten egzemplarz jest na "obcych" blachach
cena jest mega atrakcyjna ale stan auta trzeba bardzo dokładnie sprawdzić na miejscu
dodatkowo przekalkuluj sobie swoje środki finansowe bo na start tj opłaty, rozrząd płyny itd bedzie w tym konkretnym przypadku potrzebna dosyć spora suma
Chłopie taka prawda ...
Ceny tych aut w niemczech zaczynają się od 3tyś.€
niby tak ale próbowałeś sprzedać swojego R75?? ja próbowałem i przez pół roku może z 10 tel miałem i to większość w stylu - panie za 10 to bym może wzioł ale trzeba by go dobrze sprawdzić,dodam że mam auto w dobrym stanie a ceny wystawiałem różne, od 17 do 12tyś ale za bardzo na sprzedaży mi nie zależało więc śmigam dalej
Ludki chcieli by za darmo i w stanie salonowym...
A jechać do niemiec i tam kupić, to zobaczą jaki to miód, i niech tam się targują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum