Wysłany: Sro Maj 02, 2012 10:27 [R75] Klimatyzacja, sprężarka nie startuje po nabiciu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Zacznę może od tego, że rok temu miałem wypadek, chłodnica wody była wymiana, a klimatyzacji spawana.
Poza tym nic nie było robione, ale auto przez rok używane było bez klimy i bez czynnika bo nie była po wypadku napełniana.
Dzisiaj klima została nabita, wentylator startował ale mechanik stwierdził że nie włącza się pompa klimatyzacji.
Co może być nie tak ? Może jakiś błąd klimatyzacji który trzeba usunąć ?
Czy w angliku w wersji z climatronic sprężarka jest taka sama jak w manualu który posiadam ja ? Pytam bo takowego mam u siebie
ps. Chociaż tyle że nic nie zapłaciłem za usługę bo spuścił czynnik:)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 10:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czemu mechanik nie sprawdził czy dochodzi napięcie do sprzęgła sprężarki, może bezpiecznik, może uszkodzony lub odłączony presostat.
Spróbuj zrobić test klimatyzacji o ile masz climatronic. Poszukaj na forum jest opis uruchomienia test i objaśnienie odczytanych błędów. Szkoda, że opróżniłeś układ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum