Wysłany: Sob Maj 19, 2012 15:09 [R75] Zawieszenie tył - niestabilność
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, problem z zawieszeniem uaktywnia się przy wiechaniu np. na studzienkę, lekkie zagłebienie w asfalcie. W tym momencie następuję lekkie zachwianie tyłu samochodu na boki. Mylę, że to nie sprawa amortyzatorów, jak sprawdzam na postoju to działają prawidłowo.
Pozdrawiam
Tomek
_________________ Tomek
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Maj 22, 2012 08:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pęknięta sprężyna, mam to samo i sprężyna leży już w bagażniku i czeka na montaż
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Dołączę się do tematu, tak samo jest u mnie, gdy wjadę na jakąś studzienkę czy coś, to czasami odczuwalne jest uczucie "pływania" samochodu. Podczas przeglądu wyszło, że zawieszenie osiąga wartość 70% czyli chyba bardzo dobrze jak na limuzynę ? A tuleja wahacza ma coś do takiego "pływania" na drodze ?
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
na nowe owszem, na używaną można jedną. Mam tym autem na tyle małe przebiegi ze nie opłaca mi się inwestować w dwie nowe sprężyny, a mechanik powiedział że jak używana będzie w miarę młoda i nie skatowana to można tylko ta jedną pękniętą wymienić.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Sprawdzę sprężyny, choć spodziewałem się raczej odpowiedzi, że to wina tuleji metalowo gumowych, których w tylnym zawieszeniu jest kilka. Dzięki za odpiowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum