ja za 50 zł rok temu założyłem od BMW działa bez problemu do dziś...
Masz orginał plastikowy czy ten zaminnik metalowy Samco?
Ja mam zamiennik - działa dobrze, tylko się trochę zapowietrza. Wiem napewno, że po stronie pompki.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 22:23
Pieta, skąd taka pewność? U mnie nie było problemów, po dwóch latach nie dotykania układu zaczęło się zapowietrzać... Pierwszy raz wypluło okropne błoto z układu, chyba płyn się zważył... Kilka raz odpowietrzałem i układ, przepłukując układ przy okazji... Średnio raz w tygodniu, potem coraz dłużej było ok, a teraz na dziś dzień już półtora miesiąca nie dotykałem. Moim zdaniem to była wina wysprzzęglika... Jak się przepłukało, yo uszczelka wróciła na właściwe miejsce...
Za każdym razem płyn miałem czysty jak łza. Odpowietrzałem wciskając płyn od strony skrzyni. Wpompowując płyn od razu szły bombelki, czyli powietrze było w pompce (napewno nie w wysprzęgliku). Pompowałem innego razu pedałem, bombelki pojawiały się po długim czasie, pewnie jak dopiero przywędrowały z pomki.
Jak pisałem wcześniej. Pompka się zapowietrzała, był większy luz jałowy pedału ale sprzęgło dobrze rozłączało i biegi wchodziły.
Wywaliłem pompkę BMW bo była z założenia tymczasowa, głównie z powodu oporu jaki stawiał pedał
Zregenerowałem oryginał
szczegóły tutaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum