Wysłany: Wto Sie 07, 2012 08:08 [R416] Zaczął palić więcej, ot tak?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam!
Dzieje mi się coś niedobrego z autem... Zaczął palić mi 3 litry gazu więcej. Normalnie w mieście palił 10l/100km. A wczoraj zaczął mi gaz pikać przy 83km - masakra ! (Tankuje po 10l zawsze i wystarczało to na 100km)
Wcześniej, po poprzednim tankowaniu używałem często klimy i spalił mi też mniej więcej 3l więcej. Ale gdy zatankowałem ostatnio, przestałem ją włączać, a spalanie się nie zmieniło!
Instalacja się rozregulowała? Czy wyciek mógł mnie dopaść?
Sterownik to Stag300, a listwa - Valtek żółty. Instalacja ma już z 4 lata...
Pomocy...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 08:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na pewno bez wizyty u gazownika się nie obejdzie. trzeba po prostu standardowy serwis przeprowadzić:)
Kiedy wymieniane były ostatnio filtry i sprawdzana listwa ?
Na benzynce spalanie się nie zmieniło ? Pewnie ciężko określić jeśli jeździsz na gazie
BTW. spalanie "w normie" to właśnie około 10l na tym silniczku z sekwencją. WIem bo sam mam takie na sekwencji jeżdżąc ostatnio więcej po mieście niż w trasie..
Pewnie skocze w najbliższym czasie na serwis.
Filtry od gazu nie mam pojęcia kiedy były wymieniane. Auto jest od jakiegoś czasu w moich rękach, a budżet to ja mam raczej studencki
Dzisiaj dostał nowy filtr powietrza na początek.
Tak, jeżdżę tylko na gazie - nie wiem jak ze spalaniem na PB.
Masz taki sam silnik? A głośno Ci chodzi? Masz może jakiś film z nim? Bo zastanawia mnie bełkot mojego...
Na benzynce spalanie się nie zmieniło ? Pewnie ciężko określić jeśli jeździsz na gazie
BTW. spalanie "w normie" to właśnie około 10l na tym silniczku z sekwencją. WIem bo sam mam takie na sekwencji jeżdżąc ostatnio więcej po mieście niż w trasie..
moim zdaniem przy tym silniku i sekwencji to trochę za dużo. 9 w mieście jeszcze ok, ale 10 przesada.
[/quote]moim zdaniem przy tym silniku i sekwencji to trochę za dużo. 9 w mieście jeszcze ok, ale 10 przesada.[/quote]
Mam instalację dość nową (może około 5k na niej) firmy LPGTECH z Białegostoku.
Montowana w doświadczonym i sprawdzonym zakładzie, po dostrojeniu uznano iż niżej się raczej nie uda zejść.. Wierzę na słowo panu, który montował instalację gdyż nie jest to pierwsze moje auto, w którym to on montował gaz.
Na celu mam wyjaśnienie, że takie mówienie 10l po mieście to za dużo to ja myślę, że jest trochę marudzeniem już.. Od tego po primo jest inny temat na tym forum chyba, a poza tym wysokoobrotowy silnik jakby nie patrzeć lubi dynamicznie jeździć na mieście troszkę, nie uważam tego za duże spalanie LPG...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum