Wysłany: Pon Sie 06, 2012 20:12 [R25] Odwrotnie podłączony nawiew
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam, na wstępie dodam, że samochód jest po przekładce, a problem polega na odwrotnie podłączonym nawiewie np. gdy wskaźnik pokazuje, że powinno wiać na szybę, wieje mi na nogi, a tam gdzie powinno dmuchać na nogi to wieje do środka itp. Rozkręciłem konsolę środkową i od strony kierowcy (tam na dole) wszystkie te trybiki się kręcą spotkał się kiedyś ktoś z takim problemem ?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A może masz źle podłączone linki na tyle (tył modułu sterowania ręcznego).
Za krotko mam R aby dokładnie Ci pomoc, ale widzę w Rave, ze wiele tam tego nie jest.
Chyba, ze masz klimę to wtedy dużo więcej tego jest na tyle tego sterowania.
Jeżeli chcesz to podeślę Ci schemat tego.
A może masz źle podłączone linki na tyle (tył modułu sterowania ręcznego).
Za krotko mam R aby dokładnie Ci pomoc, ale widzę w Rave, ze wiele tam tego nie jest.
Chyba, ze masz klimę to wtedy dużo więcej tego jest na tyle tego sterowania.
Jeżeli chcesz to podeślę Ci schemat tego.
Jakbyś mógł byłbym wdzięczny mail poszedł na PW
@chudson
Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo kupiłem już go po przekładce
Poszlo na priv, schemat podlaczen linek oraz schemat budowy calego nawiewu.
A no wlasnie, ja mam wersje EU i po lewej mam biegi.
Moze ktos zle pospinal linki przy kierownicy, ze odwrotnie orzeklada, albo odczep linke i
podlacz ja ustawiajac inaczej pokretlo.
Dzisiaj miałem trochę czasu i przyjrzałem się sprawie ponownie. Otóż w panelach z anglików (który ja posiadam) pokrętło regulacji gdzie ma wiać jest po lewej stronie, a biegi po prawej, więc z tego wynika, że zarówno panel jak i cały mechanizm nie był zmieniany po przekładce więc wszystko powinno być OK, a wieje na odwrót, więc wina leży chyba po stronie źle podłączonych linek, których nie będę ruszał, bo jeszcze całkiem się wszystko sypnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum