Wysłany: Pią Sie 17, 2012 12:59 Kto chętny na kontrole parametrów silnika ??:)
WItam przyszedł czas na to aby zacząc kontrolować parametry swojego klekota i w tym celu ustaliłem z Adi-mistrzu że w komputerku będzie można odczytać
Temp zew/wew
Temp Oleju
Temp Płynu Chłodzącego
Ciśnienie doładowania
i reszte danych podstawowych z komputerka Adi-ego
jak ktos będzie miał pomysł co jeszcze można dodać niech pisze
Kto się pisze na taki Bajer Wstępny ustalony koszt 200 zł
zakupić musimy tylko czujnik temp oleju
Z calym szacunkiem dla Adi-mistrzu, bo wiem ze jest tam zapracowany i wogole, ale nie ma sie co podniecac, bo owy "bajer" zanim powstanie, to polowa z nas bedzie juz miec inne samochody
Urządzenie będzie działać na obecnych bebechach komputera, a z racji że jest prostsze to można je wykonać niemal od ręki. Jestem w stanie na razie 3 max 4 sztuki tego sprzedać, bo tylko tyle posiadam.
A jak to będzie wyglądało, może jakieś foto poglądowe ? Może był bym zainteresowany, problem gdzie można to w R200/MG ZR zamontować aby było widocznie dla kierowy a nie szpeciło całości
To jest komputer pokładowy tylko okrojony, więc wygląda identycznie.
Kwestia obcięcia programu i dostosowania do waszych potrzeb, bo niema potrzebny robienia obliczeń dla spalania w co wchodzi kilka czynników co powoduje że proces ten robi się skomplikowany.
To gdzie upchniecie to już wy kombinujecie...
On temp oleju nada się nawet taki sam jak od wody, ale od jego ciśnienia to nie wiem... musicie jakiś znaleźć a ja już dopisze algorytm.
no ok bizon, jeśli nie jesteś zainteresowany to ok ale może inni są ... a co do kwesti ile trzeba czekać to najlepiej jak się Adi wypowie
Firq, nie poweidzialem tego zlosliwie. chcoialem takie cos i caly czas chce. przejrzyj temat komputer pokladowy, okrojona wersja dla diesli byla juz przeze mnie poruszona zdaje sie w styczniu (chodziloo mi o wyswietlanie tych informacji co podal remigiusz na jednym lub dwoch ekranach bez zbednego menu ze zmianami kolorow itp). Od ADI-mistrzu, otrzymalem informacje ze taki okrojony komputer to zaden problem, tylko w przyszlym miesiacu zamowi odpowiednie plytki. Niestety owy uproszczony model dalej nie powstal i cierpliwie czekam, gdyz widzialem odpowiedzi adiego do innych popedzajacych go wiec nie ma sensu zebym i ja sie upominal co chwile. nie mam zeby nie bylo zadnych pretensji do niego, gdyz rozumiem ze ma studia na glowie, ten model komputera na benzyne i pewnie sporo innych prywatnych rzeczy. chodziolo mi tylko o to zeby sie na zapas nie podniecac i nie upominac potem co tydzien jak w temacie "kompute pokladowy", jak adi zrobi te 3-4 modele to da znac i wtedy niech sie chetni odzywaja. wystarczy zobaczyc rozpietosc dat w tamtym temacie od momentu pomyslu i pierwszych chetnych do czasu pierwszego egzemplarza. jesli kogos urazilem tamtym postem to przepraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum