Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 16:10 [R25]- ABS- Problemy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Witam,
mam dwa problemy z ABSem:
1) Czasami zapala się kontrolka ABSu i świeci cały czas do momentu zgaszenia silnika.
2) Przy hamowaniu na prędkościach do 60km/h załącza się ABS co jest bardzo wyczuwalne po pedałem hamulca ale kontrolka w tym czasie się nie zapala. Naciśnięcie jeszcze raz pedała powoduje, że hamuje normalnie.
Ostatnio zmieniony przez rodzyn_pl1 Nie Wrz 16, 2012 21:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 16:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź, czy masz całe pierścienie na przegubach zewnętrznych ... Obstawiam że jakiś jest pęknięty ... A po za tym można było poszukać na forum, założę się że nie jeden temat jest z tym związany, więc po co kolejny.
Sprawdziłem lewą stronę i faktycznie pierścień to pęknięty kawałek złomu o ile to o niego chodzi. Dodatkowo zauważyłem, że osłona przegubu kończy swój żywot.
Waszym zdaniem najrozsądniej byłoby wymienić od razu cały przegub? Z tego co się zorientowałem to koszt ok 120zł za nowy.
jeżeli przegub nie daje oznak, że jest uszkodzony to nie ma sensu, natomiast z drugiej str. jeżeli jest uszkodzona osłona to mogła się już woda do niego dostać
Zdecyduję się chyba na wymianę całego ponieważ za dużo niewiadomych z ta uszczelką i wymianą pierścienia. 50zł więcej i zero zmartwień:)
Będę wstanie sam wymienić przegub bez kanału i specjalistycznych kluczy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum