Mam pytanie posiadam opony goodyear efficient grip 225/55/r16
Podobno nie mam luzów potwierdzane w 2 miejscach
całe zawieszenie przód wymienione
Samochod zachwuje sie niestabilnie na nierównościach/ wybojach tzn kierownica odskakuje lewo/prawo zalezy na co wjade jakbym nie trzymał i lekko kontrował to bym zajechał:)
Mechanik jeden mówił po przegladzie ze to napewno zbyt szerokie opony bo luzow nigdzie nie ma
Stad moje pytanie czy ktos jezdzi na takich szerokich i jak jego odczucia wygladaja w czasie jazdy bo dla mnie komfortu z jazdy nie ma zadnego a 2 cm to chyba nie powinno robic az takiej roznicy:)
Panie i Panowie proszę doradźcie. Czytam... czytam i dalej nie mogę podjąć decyzji w sprawie zakupu opon zimowych. Niestety ukradli mi jedno sezonowe zimówki i muszę pilnie coś kupić. W zeszłym tygodniu kupiłem specjalnie oryginalne alufelgi 16''.
Nie mogę zdecydować się tylko na rozmiar opon czy mają być to: 215/55 czy 205/55 czy może coś wyższego 205/60? Oryginalne niby są 215/55 ale podobno na zimę lepiej wziąć węższe? Samochód użytkowany jest w 40% w mieście, 40% w trasie i 20% na wsi.
Zastanawiam się nad 205/60 ponieważ trochę jeżdżę po nieodśnieżonych drogach i nie za bardzo lubię szorować podwoziem. Czy ktoś z Was jeździł na takich oponach?
Planuje zakup 4 oponek na lato (można teraz kupić tanio)
Mam felgi 16 cali oryginalne i opony 215/55/16 zastanawiam się na zmiana profilu na 65 teraz nie wiem czy to dobre posunięcie doradzcie
Aha a oponki namierzyłem DAYTONA D320 opinie mają dość dobre.
Pozdrawiam
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
_________________ --------------------------------------------------------------------
Mam na oku Pirelli P7 Cinturato 205/55/16 dośc dobra cena 296zł za sztukę oczywiscie nowa.
mam te pirelli i badziew straszny juz wiecej bym tego gowna nie kupil do mojego roverka.Kupuj lepiej jakies bridgestone a nie to dziadostwo.Ja planuje kupic na zime VREDESTEIN 195/65-15 jezdzil ktos na tym??Tak wogole jakie sa dobre opony na zime w dobrej cenie oczywiscie??tak do 220zł-230zl
Ja na zimowe polecam pirelli sotto zero, w zeszły sezon kupiłem po 245 sztukę 195/65r15. Letnie mam bridgestone er 300 i strasznie hałasują. Za to na michelin nigdy się nie zawiodłem jednak one są już dość drogie.
Letnie mam bridgestone er 300 i strasznie hałasują
I dobrze że ich nie kupiłem bo już miałem zamiar.Teraz juz musztarda po obiedzie kupiłem na lato te Pirelli P7 205/55/16 trudno zobaczymy za rok
jakos pirelli do mnie nie przemawia na tych p7 to po deszczu przed zakretem trzeba sie przezegnac bo niewiadomo czy sie z niego wyjdzie na tych oponach
Witam mam takie felgi jak na zdjęciu http://www.fotosik.pl/pok...ca02e70642.html
czy na takie felgi mogę założyć opony o rozmiarze 205 -65-15 ?czy nic nie będzie mi obcierać lub trzeć?
Witam mam takie felgi jak na zdjęciu http://www.fotosik.pl/pok...ca02e70642.html
czy na takie felgi mogę założyć opony o rozmiarze 205 -65-15 ?czy nic nie będzie mi obcierać lub trzeć
Nie będzie tylko po co takie opony. Nie lepiej 195/65/15?
Znajomy sprzedaje w takiej samej cenie jak 195 za 700zł komplet a chyba lepiej jest jak jest opona szersza lepsza przyczepność ,krótsza droga hamowania....
kolego a jeszcze mam takie pytanie mam takie dwa kable pod siedzeniami kierowcy i pasażer od czego one są i gdzie powinny być podczepione za taki haczyk pod siedzeniem?
http://www.fotosik.pl/pok...a4cc43888b.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum