Wysłany: Pon Paź 22, 2012 06:53 [R200] Rover nie Odpala
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam Problem polega ze Rover ma problem z odpaleniem.Rano jak odpala auto to musi trzymać gaz do samej podłogi i odpala.Czasami jest też tak ze rano muszę brać auto na hol i odpala. W pracy miała też tak ze auto pchali bo nie chciało odpalić wystarczy tylko 2m popchać i auto odpali.Czasami też się zdarzy tak że wyczerpię się akumulator a auto nic zero reakcji.
Wymieniłem Świece , Cewkę , Przeczyściłem Silniczek Krokowy , Sprawdziłem Filtr Paliwa
Nie wiem co mu jest nie mam już do niego sił.
Ostatnio zmieniony przez Tomi1987 Pon Paź 22, 2012 07:33, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 06:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyszczenie przeważnie pomaga jeśli mamy problem z zawieszającymi się obrotami.
Można też sprawdzić sobie czujnik TPS, który znajduje się przy przepustnicy, sprawdzić jego wskazania, czy wtyczka dobrze siedzi i czy niema gdzieś przerwanych kabelków.
Powiem ci tak wymienialem akumulator i auto paliło normalnie(z pedałem gazu) później 2 dni auto stało o 22:00 zona pojechała do pracy a o 6:00 z pracy juz auto musieli pchac.W domu auto postało kilka godzin i nic nie chce odpalic
No dobrze, ale dalej nie wiem czy autko bez problemu odpala na ciepłym silniku. Z tego co teraz napisałeś można wywnioskować to co już wiemy, czyli, że są problemy na zimnym silniku.
No ale dobra.
[ Dodano: Wto Paź 23, 2012 16:55 ]
Leszczu powiem ci tak wczoraj odpaliłem go na pych i odpalił jak silnik był ciepły to odpalał cieszko ale odpalał. Postał kilka godzin silnik ostygną i znowu lipa nie odpali.Wiesz czego to może być wina?
Jak dla mnie to albo rozrząd źle złożony, albo może za słaba kompresja, albo jeszcze inny komp włożony. Tomi1987, podaj nam jeszcze numery kompa jakie masz. Numer zaczyna się MKC...
A po nagłym wciśnięciu gazu na zapalonym silnikiem idą obroty równo w górę czy raczej dławi się?
Jak dławi się to przy powolnym wciskaniu gazu idzie równo w górę?
Widzę że osłona od rozrządu jest zdjęta, więc sprawdźcie czy dobrze jest złożony.
Ustawiacie tłoki na równo w połowie cylindra (tłoki ustawiają się w jednej linii) i sprawdźcie czy znaki na kole od rozrządu się zgadzają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum