Wysłany: Wto Paź 30, 2012 19:10 [R216 Si] Pierw dławienie, później auto nie odpala
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam, mój problem rozpoczął się nierówną pracą silnika podczas jazdy, dławił się niekiedy, na postoju i po wciśnięciu sprzęgła było ok. Wymieniłem świece, auto jak nowe! Przez pare dni wszystko było w porządku. Następnie nie jeździłem autem przez pare dni nie majac mozliwosci, odpaliłem a tu czołg, silnik nierówno pracuje, rozgrzałem go troche przeparkowałem. Myśle pewnie kable to wymienie, ale sprawdze pierw następnego dnia odpalając silnik i odpinając po kolei kable od świec, a tu niespodzianka auto nie odpaliło i akumulator padł ( ok , spadł śnieg i mróz ) później odpalamy od innego auta kręcimy z 10-15 minut nie odpalił. Dziś kupuje nowe kable zapłonowe mając nadzieję że to ich wina, kopułka oraz palec wyglądaja na sprawne i czyste. Mam jeszcze podejrzenia co do pompki paliwa jako że auto ma sekwencyjną instalacje gazową mogę spróbować awaryjnie odpalić na gazie co też spróbuję po wymienianie kabli. Jeśli to nie pomoże to pozostaje tylko cewka? Jeśli miałby ktoś jakieś pomysły to proszę o pomoc Największy problem to to że jestem 100km od domu auto stoi w miescie gdzie studiuje, brak jakichkolwiek narzędzi, a tu pasuje wrócić do domu Z góry dziękuję i pozdrawiam!
[ Dodano: Wto Paź 30, 2012 19:10 ]
Założyłem nowe kable, podpinamy pod drugie auto, kręcimy na benzynie jak i na gazie, auto kaputt. Ma ktoś jakiś jakiś inny pomysł, czy pozostaje mi wymiana cewki?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdż czy jest iskra. Potrzebna pomoc drrugiej osoby. Wyciąg z kopułki przewód od cewki i zbliż na 10-12mm do masy i kręć rozrusznikiem. Jeżeli iskra będzie to cewka raczej jest dobra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum